Stille angst | Robert Bryndza


 Stille angst - Robert Bryndza (Boekerij)


Drie mensen kunnen best een geheim bewaren. Zolang twee van hen dood zijn.


Toen dokter Maggie trouwde met een zoon uit de invloedrijke familie Kendall, wist ze dat het gezin geheimen had – alle families hebben die. Maar ze had niet verwacht dat het grootste geheim zou worden bewaard door de man van wie ze hield.


Wanneer haar echtgenoot Will wordt doodgeschoten in hun huis in Londen, denkt Maggie dat hij het slachtoffer is van een fataal afge­lopen inbraak. Dan vertelt de politie haar het schokkende nieuws dat Will zelf de trekker heeft overgehaald. Maggie wordt verteerd door verdriet, maar twijfelt aan deze verklaring: ze weet zeker dat Will niet suïcidaal was.


Na de begrafenis reist Maggie af naar hun vakantiehuis op Tišina, een klein Kroatisch eiland, om Londen te ontvluchten en Wills bezittingen op te ruimen. Daar ontdekt ze dat het ‘s zomers zo paradijselijke eiland in de winter een heel andere plek is. Al snel gebeuren er vreemde dingen in huis, Maggie voelt zich overal bespied en onveilig. En dan ontdekt ze dat Wills duistere geheim verband houdt met iemand uit zijn verleden, en zal ze moeten vechten voor haar eigen leven.


Dit boek is, ondanks dat het een standalone is en geen Erika Foster of Kate Marshall, wel nostalgie. Nostalgie? Ja, omdat dit een verhaal vol actie is, de ene scène is nog spectaculairder als de andere. Dat voelt toch een beetje aan als ‘classic Robert Bryndza’. 


De eerste Erika Fosters hadden ook steeds zo een einde en daar hou je van of niet. De auteur schrijft even vlot als anders waardoor ik, ook naar goede gewoonte, dit boek op een dag uitlas. Heel veel connectie kreeg ik niet met het hoofdpersonages of de andere personages want er gebeurd non-stop wel wat. 


Dit is een verhaal dat overloopt van intriges en acties en zit goed in elkaar. Doordat het tempo torenhoog ligt maakte eventuele voorspelbaarheid niet eens uit. Ik ben alvast weer helemaal ontspannen na deze thrilling lees.


  • Auteur(s) : Robert Bryndza
  • Uitgeverij: Boekerij
  • ISBN : 9789022596555
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 368
  • Verschijningsdatum : november 2023
  • Thema : Kroatië; Londen (stad); Misdaad en mysteriefictie; Psychologische thriller

0 reacties:

Een reactie posten