De engel van de stad | Eva García Sáenz de Urturi

 De engel van de stad -


Eva García Sáenz de Urturi (AW Bruna)


Een prachtig Venetiaans palazzo brandt af, terwijl daar een bijeenkomst plaatsvindt van de vereniging van Antiquarische Boekverkopers. De lichamen van de gasten zijn echter niet te vinden in het puin. Krakens moeder, Itaca, was betrokken bij een brand die tientallen jaren eerder onder identieke omstandigheden plaatsvond.


Ondertussen onderzoekt inspecteur Estíbaliz in Vitoria een zaak die mogelijk antwoorden biedt op de overval die een einde maakte aan het leven van Krakens vader. Maar Unai aarzelt om terug te keren naar het onderzoek. Het voelt alsof hij moet kiezen tussen de zoektocht naar wat er met zijn ouders is gebeurd, of zijn gezin.


In een duister, mysterieus Venetië staat inspecteur Unai López de Ayala – alias Kraken – op een kruispunt in zijn leven: eindelijk het verleden oplossen, of zich richten op de toekomst.


Ondertussen moet ik beginnen geloven dat de trilogie gewoon een toevalstreffer was. Ook dit boek van deze auteur is niet zo sterk als de trilogie. 


Gedurende de hele lees moet je de volle focus houden want waar haar complexe verhaallijnen vroeger toch als vlot konden ervaren worden, is het nu gewoon echt complex. 


En, ik zeg het nog eens, waarom lijkt Kraken zo veranderd van persoonlijkheid? Ondanks al wat hij heeft meegemaakt, ondanks dat hij ouder is, lijkt hij gewoon echt een ander personage te zijn. 


De verhaallijn die de auteur neerpent waar Kraken de waarheid over zijn moeder én vader wil ontrafelen - terwijl zijn persoonlijk leven daardoor weer een stevige knak krijgt - allemaal verpakt in een rijke cultuur qua boeken, kunstenaars, Venetië enz, is zeker weer interessant maar het vlotte niet. 


Het hangt niet samen, het blent niet mooi in elkaar, de personages blijven te fel op de achtergrond waardoor het potentieel dat dit verhaal zou kunnen hebben - en zeker als Kraken zichzelf zou zijn - niet benut word. ik ben eigenlijk best teleurgesteld. 


Als dit mijn eerste kennismaking was, dan was er voldoende achtergrond en kan dit boek misschien een solide lees worden. However, de lat ligt hoog na de trilogie en de auteur lijkt ze maar niet weer te kunnen raken. Jammer. 


  • Auteur(s) : Eva García Sáenz de Urturi
  • Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers
  • ISBN : 9789400516700
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 336
  • Verschijningsdatum : november 2023
  • Serie : De witte stad
  • Thema : Misdaad en mysteriefictie; Thriller / spannende fictie; Vertaalde fictie

0 reacties:

Een reactie posten