Jackdaw | Daniel Cole


 Jackdaw - Daniel Cole (LS Amsterdam)


Jackdaw is, na de Ragdoll-trilogie en Mimic, de nieuwste thriller van Daniel Cole. Het is de start van een waanzinnig spannende, nieuwe serie.


Rechercheur Scarlett Delaney arriveert op de plaats delict van een onmogelijke moord: de onthoofding van een beroemde socialite tijdens een drukbezocht feest, gruwelijke foto's die op haar eigen sociale media werden geüpload en haar lichaam dat vervolgens op onverklaarbare wijze verdween. De derde moord in korte tijd, met dezelfde handelswijze... ongetwijfeld het werk van de door de media genaamde Jackdaw killer.


Scarlett moet samenwerken met Henry Devlin, de knappe en charmante ‘privédetective’ die is ingehuurd om te doen wat de politie niet lijkt te kunnen. De eerste misstap van de Jackdaw biedt hen een onverwachte kans om daadwerkelijk een leven te redden. Maar zal de aantrekkingskracht van hun eigenbelang en hun tikkende tijdbom van een relatie lang genoeg standhouden om hen beiden veilig tot het bittere einde te helpen?


Een thriller waar voor mij niet de zaak de kern van dit boek is maar wel de dynamiek tussen de twee hoofdpersonages. Zowel tussen Scarlett en Frank als tussen Scarlett en Henry. Ik kan niet precies zeggen wat het nu was waarom die dynamiek me nu net zo aansprak maar dat is nu eenmaal een stuk van de kracht die de auteur heeft in zijn schrijven. Het voelt altijd wat chaotisch aan. 


Boeken van Daniel Cole staan garant voor een vlotte lees en waar het vooral de onderliggende zaken zijn die de grootste aantrekkingskracht hebben tijdens het lezen, of in dit geval ook de personages. Dat dit boek een eerste deel is, is duidelijk want - ook naar goede Daniel Cole gewoonte - zijn er nog veel losse eindjes waar ik graag meer over wil weten. Enter dat chaotische weer.


Heeft dit boek mij volledig weten te overtuigen? Meteen na het kezen zou ik nee gezegd hebben maar het feit dat ik wel heel benieuwd ben naar het volgende deel wil dan weer zeggen van wel. Laat ik het houden op het is een start van wat misschien wel weer een enorm goede serie blijkt te zijn. 


  • Auteur(s) : Daniel Cole
  • Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
  • ISBN : 9789021040974
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 320
  • Verschijningsdatum : juli 2023
  • Serie : Jackdaw
  • Thema : Misdaad en mysterie: privédetective / amateurdetectives; Misdaad en mysterie: vrouwelijke detectives; Misdaad en mysteriefictie; Romantische spanning


0 reacties:

Een reactie posten