De opportunist | Elyse Friedman


 De opportunist - Elyse Friedman (HarperCollins)


Dat haar steenrijke vader zich heeft verloofd met zijn bijna veertig jaar jongere verpleegkundige doet Alana Shropshire niet zoveel. Jaren geleden heeft ze alle banden met haar familie verbroken, en als alleenstaande moeder heeft ze wel andere dingen aan haar hoofd. Tot haar twee broers, beiden werkzaam in het familiebedrijf, Alana plotseling bellen met het dringende verzoek hun vader te helpen ‘beschermen’. Of eigenlijk om het familiefortuin te beschermen, vermoedt Alana. Ze laat zich overhalen en vliegt naar het resort waar haar vader verblijft. Daar raakt ze verstrikt in een web van leugens en geheimen. En dan verdwijnt tot overmaat van ramp een van de familieleden spoorloos… 


De opportunist is een heerlijk duister, meeslepend verhaal over macht en hebzucht in ’s werelds sluwste familie.


Het boek komt traag op gang maar dat is eigenlijk een heel slinkse manier van de auteur om je het verhaal in te sleuren want je gaat in geen tijd helemaal opgaan in dit verhaal. Dit is een sterke drama soap 2.0.


De schrijfstijl is heel vlot, helemaal niet moeilijk om te volgen en het is een boek dat ideaal is voor een dagje aan het strand of om te lezen op de laatste zonnige dag voor het schooljaar weer van start gaat. 


Ik las het dus op een dag uit en na die wat tragere start klop het tempo en spanning snel hogerop. Een familie waar het ene drama het andere opvolgt en er een heel erg plakkerig web vol intriges is gespannen. Het is echt pas op het laatste hoofdstuk dat de auteur het laatste puzzelstukje op zijn plaats laat klikken.


Natuurlijk is het concept vrij cliché en is het misschien voor sommige niet moeilijk om doorheen al de opgezette mist van de auteur te kijken maar door haar manier van schrijven is dit boek pure spannende ontspanning.


Gedachten uit, boek induiken en lezen. De ideale lees voor een dagje vrij waar ontspannen en lezen op de planning staat.


  • Auteur(s) : Elyse Friedman
  • Uitgeverij: Harpercollins
  • ISBN : 9789402712834
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 272
  • Verschijningsdatum : juli 2023
  • Thema : Gezinsleven fictie; Hedendaagse levensstijl fictie; Moderne en hedendaagse fictie

0 reacties:

Een reactie posten