De waarheid over het liegen | Benedict Wells


 De waarheid over het liegen - Benedict Wells (Meulenhoff)


Tien prachtige literaire verhalen van bestsellerauteur Benedict Wells


Het gaat om alles of niets in De waarheid over het liegen. Twee mannen spelen tafeltennis alsof hun leven ervan afhangt. Als ze wordt gekust door haar muze moet een schrijfster met een writer’s block kiezen tussen haar kunst en de liefde. Een scenarioschrijver wordt terug in de tijd gekatapulteerd, naar het Hollywood van de jaren ‘70, om het beroemdste filmidee van de 20e eeuw te stelen. Het passeren van de magische kilometerstand van 100.000 in een oldtimer doet de verhouding verschuiven tussen een vader en zoon met gedeeld verdriet. Een succesvolle manager onderneemt een tocht naar een bergtop – wanneer hij terugkeert naar zijn vakantiehuis, is zijn leven veranderd. Een ongepubliceerd fragment uit Het einde van de eenzaamheid werpt licht op een donkere familiegeschiedenis.


Benedict Wells is een auteur naar mijn hart. De manier waarom hij zijn verhaal brengt en overbrengt, het welt steeds een heel specifiek sfeer met zich mee. Wells-magie noem ik het ook wel eens.


Het is soms zwaar en zwart, soms luchtig maar altijd is er ruimte om zelf dingen in te vullen. Zijn schrijfstijl is vlot - ondanks de donkere ondersteekt die altijd wel aanwezig is - en elk verhaal, lang of kort brengt mij in vervoering.


Een boek vol korte verhalen en wie mij enigszins kent/volgt, weet dat kortverhalen een speciaal plekje in dat boeken-hart van mij hebben. Ik kan niet kiezen welk verhaal mijn favoriete was want ik kan er zo al vier opnoemen en van de tien verhalen is er niet eentje dat ik niet begreep of mij op zijn minst niet aansprak. 


Steeds voel ik mij, na het lezen van een Benedict Wells boek, ‘verbonden’ met de auteur, of het verhaal of de personages. Compleet overtuigd dat iedereen ooit minstens een keertje een Wells moet lezen. 


  • Auteur(s) : Benedict Wells
  • Uitgeverij: J.M. Meulenhoff
  • ISBN : 9789029096904
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Hardcover
  • Aantal pagina's : 224
  • Verschijningsdatum : augustus 2023
  • Thema : Kortverhalen; Moderne en hedendaagse fictie


0 reacties:

Een reactie posten