Oog om oog - M.J. Arlidge


 Oog om oog - M.J. Arlidge (Boekerij)


Zes criminelen in Engeland hebben anonimiteit verkregen. Door de ongelooflijke wreedheden uit hun verleden leek een nieuwe start en re-integratie onmogelijk, totdat de overheid besloot hen een tweede kans te geven: elk van hen kreeg een nieuwe identiteit, in een nieuwe stad, met een nieuwe baan – en niemand die het ooit te weten zou komen. Dat dachten ze tenminste.


Sociaal medewerkster Olivia begeleidt gevangenen om te re-integreren in de maatschappij. Maar als de échte identiteit van haar ex-gevangenen gelekt wordt aan de familie van het slachtoffer maakt Olivia kennis met de meest duistere kanten van de mens. Want de familieleden willen allemaal, stuk voor stuk, gerechtigheid voor het onrecht dat hun geliefden jaren geleden is aangedaan. En zeg nou eerlijk, wie zou er geen wraak willen voor een onvergeeflijke daad?


Wel, Arlidge wist me met oog om oog ontzettend te verrassen. Ondanks dat het weer - naar wat we gewoon zijn - een uiterst vlot boek is, vond ik het onderwerp dat de auteur gekozen heb, zeer verfrissend.


Mensen die een misdaad gepleegd hebben - een misdaad zo gruwelijk dat het amper te vatten is - krijgen een nieuwe kans. Een kans die het gros van deze lucky few met beide handen grijpen. Maar wat als die kans op een nieuw leven, de kans om het tijd te keren, voor hun ogen wegsmelt?


Een emotioneel debat met mezelf is wat de auteur ontketende met deze thriller. Hoe sta ik tegenover dit gegeven en wanneer of wie beslist er om iemand al dan niet een nieuwe kans te geven? Ook de nijpende situatie ivm een tekort aan werkkrachten en middelen in de sociale sector komen aan bod. Ondanks dat dit boek fictie is, is het echt ook zo.


De schrijfstijl is makkelijk en vlot. Zelfs de vele verhaallijnen en personages zijn, dankzij die schrijfstijl nooit verwarrend. +600 pagina’s maar geen enkel saai moment en de werkelijke dader bleef heel lang onder de radar. Een spannende psychologische rollercoaster. 


  • Auteur(s) : M.J. Arlidge
  • Uitgeverij: Boekerij
  • ISBN : 9789022599594
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 592
  • Verschijningsdatum : augustus 2023
  • Thema : Misdaad en mysteriefictie; Psychologische thriller

0 reacties:

Een reactie posten