De Spaanse dochter | Lorena Hughes


 De Spaanse dochter - Lorena Hughes (AW Bruna)


Opgroeiend in Spanje wist Puri dat ze haar passie voor chocolade van haar vader had geërfd. Na zijn dood ontdekt ze dat hij haar ook iets anders heeft nagelaten – een cacaoplantage in Vinces, Ecuador. Hoopvol over een nieuwe start na de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog, maken Puri en haar man Cristobal de oversteek naar Ecuador. Maar het wordt snel duidelijk dat iemand niet blij is met haar aanspraak op de plantage. 


Als onderweg een aanslag op Puri mislukt en Cristobal wordt neergestoken, neemt Puri in zijn kleding de identiteit van haar man aan, om zo veilig verder te kunnen reizen en de waarheid te ontdekken over haar vaders nalatenschap. Hoewel ze nu bevrijd is van de strikte regels die vrouwen moeten volgen, komt ze voor andere uitdagingen te staan – nieuw gevonden familie, verborgen affaires en haar vaders donkere geheimen. En dan is er nog haar aantrekkingskracht tot een mysterieuze man, terwijl ze nog altijd niet de identiteit heeft achterhaald van degene die haar haar toekomst probeert te ontnemen…


Dit boek lag lang op mijn tbr terwijl het eigenlijk best een fijn verhaal is. Het boek heeft ook voor elk wat wils. Het bevat feelgood maar heeft ook diepte doordat de auteur de status van de vrouw in die tijd goed weet te beschrijft.


Mysterie, intriges, geheimen, een plantage,… eigenlijk is dit een verhaal vol boeiende elementen. Geen al te snelle lees maar het verhaal kan het trage tempo hebben, de auteur zorgt er een heel verhaal lang voor dat je als lezer met plezier doorleest.


De schrijfstijl is daarmee vlot en de auteur creëerde sterke (hoofd)personages, het tempo ligt dus iets trager én er is minstens een onverwachte twist naar het einde toe. Knap hoe de auteur veel in haar boek wist te steken zonder dat het té is.


In deze warme nazomerse hittegolf is de Spaanse dochter een ideale compagnon.


  • Auteur(s) : Lorena Hughes
  • Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers
  • ISBN : 9789400515444
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 352
  • Verschijningsdatum : februari 2023
  • Thema : Familiesaga’s; Fictie: algemeen en literair; Historische fictie; Latijns- Amerika: Mexico, Midden-Amerika, Zuid-Amerika

0 reacties:

Een reactie posten