Wat ik wil voor kerst | Catherine Walsh


 Wat ik wil voor kerst - Catherine Walsh (AW Bruna)


Het is bijna kerst. Molly en Andrew willen naar hun families in Ierland, maar een gigantische sneeuwstorm saboteert hun vlucht. Eén keer per jaar, al tien jaar op rij, zit Molly op de laatste vlucht vanuit Chicago naast Andrew vliegtuigwijn te drinken, elkaar bijpratend over hun leven. Ondanks hun verschillen is dit een kersttraditie die ze niet zouden willen missen.

Molly heeft niks met kerst, Andrew is een feestdagenfanaticus, en Molly weet hoe belangrijk hij het vindt om daarvoor in Ierland te zijn. Dus die storm is een probleem. In plaats van de verstandige oplossing – samen de feestdagen vieren in Amerika – besluit ze om voor de totaal onverstandige oplossing te gaan. Ze belooft hem thuis te krijgen, op tijd voor zijn moeders befaamde kerstdiner. De klok tikt, maar Molly heeft een plan. En zolang de nogal specifieke combinatie van taxi’s, vliegtuigen, boten en treinen blijft werken, kan het niet misgaan. Wat ze niet weet, terwijl de sneeuw blijft vallen, is dat het universum misschien toch nog iets anders in petto heeft…


Ik kreeg het leukste pakketje van in mijn bus met een kerstboek in. Laat ik starten met te zeggen dat de schrijfstijl van dit boek enorm prettig is en heel erg vlot. De humor kwam goed door - en was gelukkig mijn soort humor -  maar ook enige ernst nestelde zich doorheen het verhaal. Perfect evenwicht. 


De personages waren enorm likeable en het verhaal - Moly & Andrew, kerst, de vlucht 1x per jaar, vrienden, familie, uitersten, friends to lovers - zat goed in elkaar. Bel Hallmark want dit boek is als een kerstfilm afspeelt terwijl je aan het lezen bent. (En ik bedoel een goede kerstfilm, niet zo een B-film dus Emilia Clarke mag Molly spelen.) 


Nog op zoek naar een boek voor tijdens de kerstperiode? Zoek niet verder, je hebt hem net gevonden. 


  • Auteur(s) : Catherine Walsh
  • Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers
  • ISBN : 9789400516731
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 352
  • Verschijningsdatum : oktober 2023
  • Thema : Hedendaagse romantiek; Romantiek: bevat geen expliciet materiaal; Verhalend thema: liefde en relaties; Vertaalde fictie

0 reacties:

Een reactie posten