De kerstmis vriendenclub | Becca Freeman


De kerstmis vriendenclub - Becca Freeman (Boekerij)


Hannah en Finn hebben sinds hun studietijd elke Kerstmis samen doorgebracht. Ze kunnen toch nergens anders heen – Hannahs ouders zijn overleden en Finn is thuis niet meer welkom sinds hij uit de kast kwam. De groep verdubbelt zich wanneer ook Hannahs huisgenoot Priya en de Britse Theo aansluiten. Elk jaar worden hun kersttradities gekker en uitbundiger.


Tien jaar na het begin van hun traditie, kondigt Finn aan dat hij naar Los Angeles gaat verhuizen. Dit zou dus weleens hun laatste gezamenlijke kerst kunnen worden. Hannah is bang dat ze haar zelfgekozen familie zal verliezen en is daarom vastbesloten om er de beste kerstdagen ooit van te maken. Tegelijkertijd probeert haar vriend haar te overtuigen om de volgende stap in hun relatie te nemen. En Finn? Hij worstelt met alles wat hij achter moet laten – met name zijn onuitgesproken gevoelens voor Theo.


Betekent opgroeien hetzelfde als uit elkaar groeien? Deze Kerstmis wordt de groep gedwongen om te erkennen wat ze voor elkaar betekenen, ook wanneer het leven hen totaal verschillende kanten op stuurt.


Wat een leuk boek met een kerst tintje. Dit verhaal draait om veel meer dan kerst. Dit gaat over vriendschap, levensfases, vreugde en verdriet, vrienden en familie, grote en kleine beslissingen, fouten maken en jong zijn.


Soms had ik het gevoel dat het allemaal nog net iets teveel op de achtergrond bleef. Misschien had ik het nog iets dieper willen hebben en bleef het net iets te luchtig of werd er te snel over een gebeurtenis gegaan. En dan had ik graag wat meer humor gehad omdat het ‘te’ luchtig was. Voor mij zat de balans dus niet echt perfect. Maar wat is perfect hè.


Wat niet wegneemt dat dit een leuk verhaal is met heel likeable personages en een fijne vibe. Ook de enorme herkenbaarheid van de situaties en de echtheid en dynamiek van deze vriendengroep is een meerwaarde. En dit boek is pure ontspanning en dat lijkt mij het belangrijkste, de auteur slaagde daar voor 100% in.

  • Auteur(s) : Becca Freeman
  • Uitgeverij: Boekerij
  • ISBN : 9789049202095
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 336
  • Verschijningsdatum : oktober 2023
  • Thema : Gezinsleven fictie; Hedendaagse romantiek; Verhalend thema: coming of age

0 reacties:

Een reactie posten