Sant’Anna | Jerrad Hoff

 Sant’Anna - Jerrad Hoff (JHB)


1994, Lago di Como, Italië.

De 61-jarige, zeer succesvolle modeontwerpster Chiara Arrighetti leidt een bestaan waar velen van dromen. Na decennialang te hebben geweigerd om over haar privéleven te praten, besluit ze na de dood van haar ouders een eind te maken aan het stilzwijgen en huurt ze journaliste Francesca in om haar autobiografie te schrijven.


In haar villa aan het Comomeer vertelt Chiara openhartig over haar leven in het naoorlogse Genua, over de eerste successen in het Milaan van de jaren 50, en over de liefde. Terwijl een bijzonder leven aan Francesca voorbijtrekt, onthult Chiara aan de hand van een dagboek ook steeds meer van een geheim dat sinds een augustusdag in 1944, in het door nazi’s bezette Italië, angstvallig verborgen wordt gehouden.


Een dag die voor Chiara nooit is geëindigd. Een dag die al een halve eeuw zijn weerslag heeft op de keuzes, de liefde en het geluk in haar leven. Door het gruwelijke dat is gebeurd. En door wat ze toen heeft gedaan.


Gebaseerd op ware gebeurtenissen.


Eerst en vooral moet ik enkele mensen bedanken. Bianca van @de.boekenkast.van.Bianca om te spotten dat dit een boek voor mij kon zijn en natuurlijk aan Jerrad Hoff om mij de gelegenheid te geven dit boek vooruit te lezen.


Jerrad Hoff schrijft zo mooi, zo vlot en zo beeldend. Ondanks de zwaarte van dit verhaal zorgt hij ervoor dat je kan doorlezen. Een verhaal dat zich afspeelt in Italië en dankzij die beeldende schrijfstijl loopt je zelf mee door steegjes, eet je mee in restaurants. 


De hoofdstukken zijn kort in heden en verleden. De auteur zorgt ervoor dat je Chiara echt leert kennen. Je voelt, oprecht, haar pijn maar evengoed haar vreugde. Hij zorgt ervoor dat alles ten gepaste tijd duidelijk word zodat je tijd hebt om alles ten volle te absorberen.


Het draait absoluut niet enkel om de tweede Wereldoorlog. Het draait om Chiara, om liefde, om leven, doorgaan, een geheim, vriendschap, vertrouwen, passie. Wanneer ik niet kon lezen dwaalde het boek bijna constant door mijn hoofd. Zo mooi. 


Ongelooflijk krachtig geschreven, ik ben meegesleept vanaf de eerste pagina’s. Een hartverscheurende roman die geen details schuwt zodat je een compleet beeld krijgt van Chiara haar verdriet en vreugde.


Een heel mooi boek dat iedereen moet lezen, je zal niet teleurgesteld geraken. Bedankt voor het proeflezen van deze bijzonder roman Jerrad Hoff. 


Leverbaar vanaf 21 maart! 


1 opmerking: