De therapeut - B.A. Paris


 De therapeut - B.A. Paris (Ambo|Anthos)


De therapeut van BA Paris is een nieuwe psychologische thriller vol onderhuidse spanning en onbetrouwbare personages. Van de auteur van Achter gesloten deuren, Gebroken en Breng me terug.


Eindelijk komt de langgekoesterde wens van Alice en Leo uit: ze nemen hun intrek in een pasgerenoveerde woning in The Circle, een exclusieve gated community. Alice heeft niet eerder in een grote stad gewoond en moet dan ook even wennen. Toch wil ze er het beste van maken. Ze leert haar buren steeds beter kennen, en tijdens een buurtborrel komt ze te weten dat haar woning een schokkend geheim herbergt. Hierna raakt ze geobsedeerd door Nina, de therapeut die hun huis twee jaar voor Alice en Leo bewoonde en er werd vermoord, en ze wil er koste wat het kost achter komen wat er is gebeurd. Maar niemand wil haar meer vertellen over de precieze gebeurtenissen van destijds. Haar buren lijken iets voor haar verborgen te houden, en binnen The Circle blijkt alles lang niet zo perfect als het lijkt…


De therapeut bevat alle ingrediënten van een typische BA Paris: onderhuidse spanning, onbetrouwbare personages, en meerdere twists aan het eind!


Een nieuwe B.A. Paris, dat wil zeggen dat je meteen gaat lezen vanaf het moment deze op de mat valt. De vorige vier boeken heb ik enorm snel uitgelezen en ik was fan van ze allemaal. Benieuwd of het haar nog een keertje lukt.


De schrijfstijl is ook deze keer weer vlot, ik had niet anders verwacht van deze auteur. Enkel is het tempo in dit boek anders dan de vorige boeken. De vorige boeken, inclusief de roman, hebben een tempo dat echt enorm hoog ligt. Hier is dat tempo vooral hoog bij begin en einde. 


‘Ik wacht op mijn nieuwe cliënt, in de hoop dat ze op tijd zal zijn. Als ze te laat komt... nou, dan levert haar dat een minpunt op.’


Korte hoofdstukken waar af en toe een hoofdstuk tussen zit van het verleden. Deze hebben niet echt een meerwaarde. Voor mij toch althans niet. Enkel het laatste hoofdstuk uit het verleden is een extra puzzelstukje. Dat is dan wel weer een meerwaarde aan het plot. 


Alice gaat eindelijk samenwonen met Leo, ze hebben een huis gevonden in the circle, een omheinde community. Zoals overal hebben zowel Alice, als Leo, als de bewoners van the circle hun geheimen en struggles in het leven. Maar welke zijn dat dan en wie of wat heeft allemaal te maken met wat er is gebeurd in het verleden? 


Ik wist vrij snel welk personage de dader zou (kunnen) zijn maar het duurde echt tot op het einde om te weten hoe dat kon en hoe het hele verhaal dan wel werkelijk in elkaar zat. En dat is toch wel een sterk punt van deze auteur. Vertrouw niets of niemand, zelf jezelf niet. Je denkt dat je het weet maar bent toch enorm verrast.


‘Ik voel me bezwaard omdat ik ergens opgelucht was dat hij wegging. De afgelopen twee weken zijn nogal heftig geweest, misschien omdat we nog niet gewend zijn aan het samenzijn.’


Ik ben niet zo weg van dit boek als de andere, voor mij voldeed dit boek niet volledig aan de verwachtingen die ik had van deze auteur door vorig werk. Alles bleef nogal vlak qua personages, Alice heeft het grootste deel van het boek eenzelfde routine. Wat wel een dikke plus is, is dat plot. Dat is wel weer tempo, spanning.


Ondanks de vlotte, fijne schrijfstijl en een krachtig plot miste ik toch wat van die typische B.A. Paris spanning en tempo. Een prima thriller enkel - voor mij - niet haar beste. Toch is dit meer dan een goed boek.


  • Auteur(s) : B.A. Paris
  • Uitgeverij: Ambo|Anthos
  • ISBN : 9789026355240
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 416
  • Verschijningsdatum : maart 2021

0 reacties:

Een reactie posten