Het geheim van de kristallen maanbasis | Vincent J. Dancet


 Het geheim van de kristallen maanbasis - Vincent J. Dancet


Alexander is de 18 jarige ontwikkelaar van het populairste spel in België. Hij krijgt een uitnodiging om mee te doen aan een wedstrijd voor uitvinders. Zijn deelname krijgt een onverwachte wending wanneer de robots tilt slaan en iedereen in het gebouw doden. Hij draait hiervoor op en slaat op de vlucht. Het enige bewijs van zijn onschuld ligt verborgen op de maanbasis. Maar geraakt hij daar wel op tijd voor de Sovjets het van hem stelen?


Een Young-adult boek dat je een sci-fi uitstapje laat nemen? Ik doe daar graag aan mee aan die uitstapjes. Dus leek dit boek van auteur Vincent J. Dancet ideaal. De cover en flaptekst maakte me in elk geval instant nieuwsgierig.


De schrijfstijl van deze auteur is heel vlot en het leest makkelijk. Het verhaal is fantasievol, duidelijk met een knipoog humor en gaat daardoor zeker zijn doelpubliek bereiken. Tieners, jeugd, maar evengoed heb ik als volwassen persoon genoten van dit verhaal. 


Wat ik vooral heel erg leuk vind is dat dit boek echt genderneutraal is. De auteur richt zich niet specifiek op meisjes of jongens als doelpubliek. Een van de hoofdpersonages die Alexander helpt, en dat in klassieke patroon mannelijk zou zijn, is in dit verhaal een topvrouw. (Niet dat dit zó belangrijk is, ik merk op dat mijn tienerdochter dat wel erg fijn vond.) 


Een verhaal vol fantasie, snelheid, actie en dialoog. Het enige wat ik wel miste was soms wat meer details. Soms zat de vaart zo erg in het verhaal dat je over sommige momenten vloog. Desondanks, wat de auteur hier doet, als debuut én sci-fi, dat is toch wel knap. 


Een debuut met een verhaal dat boordevol actie zit, dat een razendsnel tempo heeft, vlot leest en waar je even mee van deze aarde kan verdwijnen. ;) 


Zelf lezen? https://dancet.org 

0 reacties:

Een reactie posten