De vijfde kamer | Darline Degheldere


 De vijfde kamer - Darline Degheldere (HamleyBooks)


Vier koppels genieten van hun jaarlijkse studiereünie in een vakantiewoning. Tot een van hen dood wordt aangetroffen in zijn kamer. Claire en haar tweelingzus Margot zijn ervan overtuigd dat er kwaad opzet in het spel is. Zonder het uit te spreken verdenken ze elkaar, tot ze ontdekken dat er een derde in het spel zit.


De vijfde kamer, een titel die meteen je interesse opwekt. Een paperback met een in prachtige kleuren cover. Toch wel een van de paradepaardjes die HamleyBooks zo typeert. Een boek tot in de puntjes afgewerkt. 


Darline Degheldere heeft een zeer vlotte schrijfstijl. Er zit een constante in haar schrijven, het is makkelijk lezen waardoor dit boek een heel breed lezerspubliek zal trekken. Het is een thriller waar de spanning niet torenhoog is. 


Claire is met vrienden op vakantie, een traditie die ze nu al jaren doen. De midweek verloopt ‘vlekkeloos’ tot de laatste dag. Claire is vanaf dat punt weduwe. Haar man is dood gevonden. Claire blijft echter steeds volkomen in evenwicht. Is er meer aan de hand én weet Claire dit? 


Doorheen het verhaal leer je de andere personages kennen, soms zijn die nevenpersonages net iets te vlak. Lees je waarom Claire twijfels heeft over de precieze doodsoorzaak én krijg je naar het einde toe de werkelijke waarheid mee. 


Ik kreeg met dit verhaal een ‘murder,she wrote’ vibe. Alle elementen zijn er, een groep mensen, een moord, enkele ingevingen die er - plotsklaps - zijn en dan natuurlijk de ontknoping. Heel leuk lezen, misschien net dat tikkeltje te weinig spanning. 


Ik persoonlijk ben echter wel dé grootste ‘murder,she wrote’-fan dus ik vond het boek heel ontspannend, prima vermaak en een verzetje. Ik las het in een keer uit en kan vlot meerdere boeken van dit soort thriller verslinden. 


  • Auteur(s) : Darline Degheldere
  • Uitgeverij: Hamley Books
  • ISBN : 9789463967624
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 380
  • Verschijningsdatum : februari 2021


1 opmerking: