Schaduwland | Robert Bryndza


 Schaduwland - Robert Bryndza (Boekerij)


Je kunt hem niet zien. Maar hij jou wel…


Criminologe Kate Marshall is met haar zoon aan het duiken als ze een huiveringwekkende ontdekking doen. Ze vinden het lichaam van een tiener, verstrikt onder water. De politie bestempelt het al snel als een tragisch ongeluk, maar Kate is daar niet zo zeker van. Er klopt heel veel niet: wat deed het slachtoffer daar midden in de nacht? En als hij zo’n sterke zwemmer was, hoe verdronk hij dan?

De verdronken tiener is het meest recente slachtoffer in een reeks mysterieuze sterfgevallen en verdwijningen rond Shadow Sands, een stuwmeer dat ontstond toen een vallei en het gelijknamige dorpje onder water werden gezet. Er doen veel vreemde verhalen de ronde, en al jarenlang verdwijnen er regelmatig mensen. Dan verdwijnt ook een jonge onderzoekster, Magdalena Rossi. Kate vraagt haar partner Tristan Harper om mee te helpen zoeken naar de vrouw voordat het te laat is.


Een nieuwe deel van de nieuwste serie geschreven door Robert Bryndza. De vrouwelijke politiedetective Kate Marshall duikt samen met haar compagnon Tristar Harper in een nieuwe zaak. Bryndza en een nieuw boek, enter Alex. Deze auteur zijn boeken, zijn boeken die ik automatisch wil lezen. 


Dat het Bryndza is dat dit boek schrijft is niet te ontkennen en ook deze keer sleurt hij je moeiteloos doorheen het verhaal. Even vlot, zoals we gewoon zijn. Ook in dit tweede deel is de focus - tegenover de Erika Foster reeks - evenwichtig verdeeld tussen het verhaal en de personages. Door deze manier van schrijven was ik nieuwsgieriger en meer gedreven om door te lezen. 


‘Simon worstelde om genoeg lucht binnen te krijgen en dwong zichzelf nog sneller te zwemmen, terwijl zijn spieren brandden van de in- spanning. Op een gegeven moment had zijn zwemtraining het van hem overgenomen: een... twee... drie, telde hij in gedachten, waarna zijn hoofd bij ‘vier’ heel even bovenkwam voor een hap adem.’


In dit boek krijgt naast Kate haar partner Tristan een grotere verhaallijn. Dat maakt dat ik Tristan zeker en vast nog meer wil leren kennen en dat het duo nog meer als een goed geoliede machine samenwerkt in dit verhaal. Kates zoon is hier wat minder aanwezig maar dat maakt zijn verhaallijn zeker niet minder spannend.


Ik wil hier niet te veel spoiling over geven maar de verhaallijn van Kate en haar zoon Jake is echt een absolute meerwaarde in dit boek. Het gaf een extra touch aan de thriller. Het maakt dat er nog zoveel te ontdekken valt en te lezen valt over Kate, haar zoon én hun verleden, heden, toekomst. Top.


‘Kate keek weer naar het stuwmeer. Een paar lage, donkere wolken kwamen via de heidevelden hun kant op. Er klonk gerommel in de verte en zo nu en dan was er een lichtflits te zien. Hoe was die jongen overleden? vroeg ze zich af.’


Het verhaal zit goed in elkaar, zoals we van de auteur gewoon zijn. Waar ik bij het vorige boek moeite had met een einde dat weer snel snel afgehandeld moest worden is dit plot en einde veel geloofwaardiger en nam hij de nodige pagina’s voor het einde. 


De boeken van deze auteur zijn echt puur entertainment en ontspanning. Of ik die eindes nu goed vind of net iets minder, ik ben steeds de eerste om een nieuw boek enthousiast te kopen. Met dit boek ben ik echter wel weer overtuigd dat het hele plaatje klopt.


  • Auteur(s) : Robert Bryndza
  • Uitgeverij: Boekerij
  • ISBN : 9789022590119
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 320
  • Verschijningsdatum : maart 2021


In de pers:

  • ‘Hoe dan ook is deze nieuwe serie er een die geen herkansing nodig heeft. Het eerste boek staat er meteen, en past prima in het rijtje andere populaire Britse series van auteurs als M.J. Arlidge.’ **** Hebban.nl over Zonder gezicht
  • ‘Bryndza leest altijd als een trein.’ VN Detective & Thrillergids  
  • ‘Opnieuw alle ingrediënten van een bloedstollende thriller, met vaart geschreven en klaar om verfilmd te worden.’ NBD Biblion

0 reacties:

Een reactie posten