Verdwaald in Tirol

Verdwaald in Tirol - Astrid Habraken (Queesten boekproducties)

Stéphanie hoeft niet lang na te denken als haar man Lex thuiskomt met het aanbod voor een baan in Oostenrijk. Dit is haar kans om helemaal opnieuw te beginnen. Zonder een idee van hoe ze haar leven in Innsbruck op gaat bouwen, vertrekt Stéphanie naar haar nieuwe woonplaats. Een stad die ze niet kent en een appartement waar ze nog nooit binnen is geweest.

Al snel merkt Stéphanie dat ze haar oude leven niet zo makkelijk van zich afschudt. Haar emigratiedroom verandert langzaam in een boze droom. Terwijl Lex zich in zijn werk verliest en veel weg is, worstelt Stéphanie steeds meer met zichzelf en met vraag: wat doe ik hier?

Een verhaal over dromen, verdwalen en liefde.

Ergens anders ‘opnieuw’ beginnen, een stukje van de wereld zien, wie heeft er al eens niet aan gedacht. Ook voor Stéphanie lijkt dit het perfecte moment om het roer om te gooien wanneer haar partner de kans krijgt op een topjob in Innsbruck, Oostenrijk. Maar...

Waar Stéphanie in het begin van het boek bruist van energie, een leuk gevoel voor humor heeft - ik maakte in mijn hoofd de eerste hoofdstukken een beetje de vergelijking met Kinsella - merk je dat ze stilletjes aan heel erg sarcastisch gaat worden. Haar bruisende energie vloeit weg en ze ontvlucht de realiteit.

‘‘Welkom in ons nieuwe huis! Kom het maar snel verkennen.’
Ik lach en laat me door hem rondleiden. Het ziet er allemaal ruim uit, grote kamers met prachtige hoge plafonds.’

Hoe dit allemaal verder afloopt moet je natuurlijk zelf ontdekken maar ik ben wel enorm blij om te lezen dat (taboe) onderwerpen zoals depressie, relatieproblemen niet vermeden worden en alles opgeschreven staat zoals het ook in realiteit kan zijn.

Astrid Habraken hanteert een erg vlotte schrijfstijl die mij samen met het verhaal deden denken aan de vlotheid van Linda van Rijn boeken. Een namiddag op de bank met dit boek en een wijntje erbij, ideaal. 

Ik ben benieuwd om Astrid Habraken nog meer te zien groeien in haar rol als auteur en ben alvast benieuwd naar het volgende boek.

  • Auteur(s) : Astrid Habraken
  • Uitgeverij : Boekengilde
  • ISBN : 9789083050003
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 204
  • Verschijningsdatum : apr2020

Verdwaald in Tirol verscheen bij Queesten Boekproducties. Bestellen kan via www.queesten.nl , ook verkrijgbaar via onder andere Boekengilde http://www.boekengilde.nl/  en Bol.com; vraag er zeker naar in je boekwinkel!

0 reacties:

Een reactie posten