Za-lig boek!!

Dood spoor - Roel van Espen (Horizon)

Een slaperig grensstadje wordt opgeschrikt door een vlaag van zelfmoorden in het lokale treinstation. Kaartjesknipper Felix ontwaart de ware toedracht, maar zet iedereen wonderwel op een dwaalspoor. 

Deze thriller met een vette knipoog neemt u mee op een dolle treinrit doorheen het moordende misdaadmilieu. Het is een eigenzinnig verhaal over een zachtaardige conducteur die zich, tegen wil en dank, ontpopt tot een koelbloedige killer. Maar dan een op kousenvoeten. 

Dit is zo een za-lig boek!! Heerlijke humor echt! Laat deze auteur maar schrijven ik ben absoluut fan. Sarcasme, humor, wist-je-dat-je’s, het is allemaal te vinden in dit boek.

‘De gemiddelde Romein was al op zijn tweeëntwintigste aan het einde van zijn latijn, en ook in de middeleeuwen was je dertigste verjaardag halen een ware pest.’

Deze auteur zijn schrijfstijl en manier waarop hij zijn verhaal brengt is zo goed dat het verhaal op een bepaald moment zelfs even bijzaak leek want al die gevatte opmerkingen, toevoegingen zijn zo goed en leuk. 

Het verhaal is ook best wel goed gevonden en helemaal niet slecht, een stationroman 2.0! Ideaal boek voor tussendoor of wanneer je in een leesdipje zit, deze sleurt je er gegarandeerd uit.

‘Felix kijkt de jeugdige rugzaktoeristen mijmerend na. De wereld ligt aan hun voeten, beseft hij, terwijl zoiets op zíjn leeftijd toch vooral een gevaarlijk struikelblok zou zijn.’

Of ik fan ben? Jazeker! Ik las dit boek in één keer uit, heb gelachen maar ook pure frustratie ervaren want kan het leven is niet gewoon een keertje meevallen?! 

Dood spoor is als debuut een sterke 4 sterren waard en ik hoop snel weer iets van Roel van Espen te kunnen lezen! 

  • Auteur(s) : Roel van Espen
  • Uitgeverij : Horizon
  • ISBN : 9789463962629
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 224
  • Verschijningsdatum : april 2020

0 reacties:

Een reactie posten