Its been a great ride Sam Porter!!

Vergeef me - J.D. Parker (Boekerij)

Als Anson Bishop – hoofdverdachte van een reeks gruwelijke moorden – zich overgeeft aan de politie, legt hij een schokkende getuigenis af. Een getuigenis die niet alleen het onderzoek naar de seriemoorden op losse schroeven zet, maar ook de levens van de betrokken rechercheurs verandert.

Terwijl Bishop wordt ondervraagd, worden kort na elkaar vier lijken aangetroffen. Ze zijn in zout gelegd en zorgvuldig gepositioneerd. Bij alle vier worden de woorden Vergeef me, vader gevonden. Voor rechercheur Sam Porter halen de woorden lang vergeten herinneringen naar boven, aan een verleden dat hij diep begraven heeft. Maar als Bishop in hechtenis zit, wie is dan de moordenaar?

Met zenuwslopende spanning en in een onverbiddelijk tempo onthult J.D. Barker eindelijk de ware identiteit van zijn seriemoordenaar. Bereid je voor op een meesterlijke finale!

Het derde en laatste deel in deze Sam Porter-trilogie en wat een boek! Wat een knaller van een einde! ‘Horen zien zwijgen’ vond ik veel te overroepen maar bij het einde van boek twee ‘het vijfde meisje’ was ik volledig in de ban van het verhaal.

Qua covers vind ik de cover van ‘het vijfde meisje’ er het meeste uitspringen maar eigenlijk is de reeks zo goed dat de covers er absoluut niet toe doen. 

Ook deze keer worden we helemaal ondergedompeld in de wereld van Bishop, Porter en zijn collega’s. Het tempo is moordend hoog, en dan heb ik het niet alleen over de schrijfstijl. 

‘Hallo Sam,
Je bent vast in de war.
Je hebt vast veel vragen.
Ik weet dat ik ze zelf wel had. Heb. Echt.’

Weer die korte krachtige hoofdstukken wisselend tussen de verschillende personages, weer dagboek hoofdstukken die helpen om de puzzelstukjes in elkaar te doen passen. Maar laat ik eerlijk zijn, dat einde is fenomenaal en had ik echt niet zien aankomen.

Cliché om te zeggen? Misschien maar het zit allemaal zo erg goed in elkaar en die laatste zinnen zorgen voor een grote kippenvel moment. Voor een echte thrillerfan is deze serie een echte mustread.

‘Poole kende Sam Porter niet beter dan de rest van de oorspronkelijke taskforce die zich bezighield met de Moordenaar van het Vierde Aapje, maar hij had wel mensenkennis.’

Niets is wat je denkt dat het is in dit boek. Wanneer je denkt dat je alles begint te ontdekken en ontcijferen in dit boek, think again... Niets is wat het lijkt, niemand is te vertrouwen, iedereen en alles wordt in twijfel getrokken met als apotheose een knaller. 5 dikke sterren dus! 

Ik wil niets zeggen dat ook maar iets zou kunnen verraden, daarvoor is dit boek te geweldig als slotdeel. Nog niet begonnen aan dit laatste deel? Snel doen! En wie nog moet starten aan de serie, veel leesplezier.

Bedankt Lannoo voor dit recensie-exemplaar.

  • Auteur(s) : J.D. Barker
  • Uitgeverij : Boekerij
  • ISBN : 9789022589632
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 512
  • Verschijningsdatum : april 2020


"IJzingwekkende thriller die zo duister en zenuwslopend is, dat je ogen over het papier flitsen in de hoop de meedogenloze seriemoordenaar te kunnen inhalen.' Zin

"Bloedstollend en steengoed. Barker is niet meer weg te denken uit thrillerland en kan zich meten met grote namen als M.J. Arlidge en Robert Bryndza.' ***** ThrillZone.nl

0 reacties:

Een reactie posten