Bijzonder boek

Het laatste testament - Han Peeters 

Na het Oude en het Nieuwe Testament nu Het Laatste Testament, waarin de langverwachte Messias zich aandient, nadat hij contact maakt met buitenaards leven. Onze wereldgeschiedenis is op heel andere grondvesten gebaseerd dan altijd werd verondersteld. De Messias gaat voortvarend te werk, maar ondervindt veel tegenstand omdat orthodoxen in hem de antichrist zien. Desondanks vestigt hij de niet-religieuze leer van het Osisme en vrijwel de hele wereldbevolking staat achter hem. Zijn oplossingen voor de wereldproblematiek brengen een omwenteling teweeg met vergaande positieve gevolgen. Dan raakt zijn vrouw zwanger en hun zoon is de laatste profeet, die het stokje van zijn vader overneemt. Niet alleen op aarde, maar ook elders. Het Laatste Testament is het boek waarop velen lang hebben gewacht. Als een sprankje hoop in de bizarre tijden waarin we leven. Het onrecht, de ziekten, de honger en het geweld maken plaats voor een wereld die ervan wordt verlost. Het is niet langer ik voor mezelf, maar wij voor ons allen op onze planeet. Het epos Het Laatste Testament deel 1 is de samenvoeging van de eerste drie delen van de serie De Laatste Profeet. 

Ik zag dit boek bij hebban en de leesclub en ik moest gewoon een aanvraag indienen. Ik werd naar dit boek toe gezogen en het was geen optie dit boek niet te lezen. Gelukkig werd ik geloot voor de hebban leesclub.

Ik vind de schrijfstijl van Han Peeters enorm vlot. Zelfs als je overladen wordt door informatie, zelfs wanneer het tempo moordend hoog is vlieg je zo door het boek heen.

Het boek bevat enorm veel info, ik heb echter geen enkel moment de nood gehad te gaan zoeken op Google. De auteur zorgt ervoor dat de info die hij geeft voldoende is om mee te zijn en verder te lezen.

Het eerste deel, wow, ik zat zo in een specifiek sfeertje met dit boek, heerlijk. De goden, de ontdekkingen, ik was volledig mee. Enkel het hoofdpersonage van dit eerste deel viel mij een beetje tegen door zijn arrogantie maar achteraf hoort het zo wel bij het verhaal.

Het tweede deel was niet mijn deel. Ik geraakte maar niet in het verhaal en het boek. Enkele hoofdstukken had ik dan ook liever overgeslagen en wederom een abrupt einde zorgde ervoor dat ik angstig aan deel drie begon.

Met deel drie heeft de auteur voor mij weer een goed verhaal geschreven. Ik vertoefde graag op Gliese en ik zat weer helemaal ik de sfeer en verslond dat laatste deel. Dit is toch echt wel een erg bijzonder geschreven verhaal.

Dit boek is verrassend, leerrijk en het houd je geboeid, zelfs wanneer je zoals ik achteraf moet toegeven dat een deel je niet ligt. 

Han Peeters zou nog delen schrijven en afgaande op het geheel en het einde van deel drie (ook al was het weer erg abrupt, ik denk dat dit gewoon bij de stijl van de auteur hoort) ga ik zeker dat volgende deel lezen. 

Ik ben aangenaam verrast door dit boek en de sfeer dat het met zich meebracht. Dit boek is zonder echt te kunnen zeggen wat ik er nu van verwacht had, absoluut wat ik verwachte dat het zou zijn. 

  • Auteur(s) : Han Peeters
  • Uitgeverij : Clustereffect
  • ISBN : 9789462172920
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : eBook
  • Aantal pagina's : 939
  • Verschijningsdatum : februari 2020

0 reacties:

Een reactie posten