Hell City - laatste halte

Hell city - Joanne Carlton (HamleyBooks)

Ze ontwaakt in een brandende stad.
Op de eerste dag ontdekken de monsters haar.
Op de tweede dag leert ze zich te verdedigen.
Op de derde dag redt een hond haar leven.
En dat verandert alles.
Hell City. De laatste halte.

Nog zo een fijn dingetje aan HamleyBooks buiten de schitterende cover en de steeds weer goede boeken die ze aanbieden is het feit dat ze hardcover uitbrengen. Zo een boekenplank vol hardcovers dat heeft iets.

Niet alleen is de cover van dit boek super mooi, ook het binnenwerk is weer helemaal in orde en een extra plus in dit boek zijn de tekeningen van Thomas Acid. Ze maken dat je dit boek in je hoofd nog gedetailleerder en levendiger gaat beleven.

‘Er is niets veranderd, behalve dan dat ze een monster is tegengekomen en het overleefd heeft. Ze raakt in paniek, slaat op tilt.’

Een brandende kamer, snakken naar adem, pijn, waar is ze? Dat is ontwaken in Hell City. Elke dag opnieuw. Korte krachtige hoofdstukken loodsen je door vier dagen Hell voor Allie die elke ochtend met dezelfde gevoelens en sensaties wakker word.

Vier dagen lang volgens we Allie en haar strijd met monsters in Hell City. Compleet alleen en niet in staat te praten komt een hond haar redden wanneer het volledig mis dreigt te gaan...

‘Alles wat nog telt voor haar is het leven redden van deze hond, die niet gevraagd heeft om in deze situatie te belanden.’

Waar komen die monsters vandaan? Waar komt die hond vandaan? Waarom kan Allie niet praten? Het laatste hoofdstuk laat alle puzzelstukjes in elkaar vallen en is er eentje dat je stil achterlaat. Het boek staat dan ook bol van de symboliek eenmaal je dat laatste hoofdstuk gelezen hebt.

Ik heb het boek in één keer uitgelezen en laat het zeker door mijn kinderen lezen.
Een minpuntje? Het boek had voor mij best dubbel zo lang mogen zijn maar is dat dan een minpuntje of gewoon jammer dat het boek al uit was?! 

Ik mocht dankzij HamleyBooks meedoen aan de blogtour van dit boek waarvoor hartelijk dank. 
  • Auteur(s) : Joanne Carlton
  • Uitgeverij : Hamley Books
  • ISBN : 9789463967235
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Hardcover
  • Aantal pagina's : 200
  • Verschijningsdatum : maart 2020


0 reacties:

Een reactie posten