Niemand komt je redden

Niemand komt je redden - Alex Marwood (Boekerij)

"Verschrikkelijk spannend, met geweldige personages.' Stephen King

Toen Romy klein was, werd er niet over de doden gesproken.

Diep in de bossen van Noord-Wales, achter metershoge stenen muren, houden de leden van de sekte De Ark zich schuil. Hun bestaan is in nevelen gehuld, zorgvuldig verborgen voor de buitenwereld. Dan slaat het noodlot toe: een mysterieus gif snijdt als een mes door de gemeenschap en eist de levens van honderden leden. Chaos breekt uit. In paniek slaan de overlevenden op de vlucht.

Onder hen bevindt zich Romy. Zij is opgegroeid in de sekte en als ze zich wil redden in de vreemde buitenwereld, zal ze een paar belangrijke lessen moeten leren. Zoals wie je kunt vertrouwen, en wie je moet vrezen. En wat haar moeder al die jaren geleden zoveel angst aanjoeg dat ze haar dochter achterliet. En bovenal: dat Romy's wens om de sekte te vergeten niet betekent dat de sekte haar ook vergeten is.

Een intrigerende titel voor een thriller en een onderwerp dat interesse opwekt. Dankzij Boekerij en Lannoo mocht ik deze thriller van Alex Marwood lezen.

Alex Marwood kiest met dit boek voor een verhaal over een sekte en hoe die brainwashing van zijn leden ervoor zorgt dat één enkele persoon tig mensen kan laten doen wat hij of zij wil, tot er onenigheden komen, tot een enkele sommige dingen in twijfel gaat trekken.

‘De gezichten zijn blauw, groen en zwart. Monden gapen naar vallende regen. Vingers klauwen in de lege lucht. Veel ogen zijn open en veel ogen, ziet ze, zijn weg. Aasvogels zijn gek op ogen.’

De auteur schrijft vlot met korte hoofdstukken, allemaal dingen die ervoor zorgen dat je snel door het boek gaat. Een minpunt is dat ik vond dat het boek in het midden een beetje vast komt te zitten. Het tempo is dan enorm teruggeschroefd en het verhaal lijkt even niet meer voorruit te gaan. 

Het verhaal van Romy die ontsnapt/overleefd uit de sekte, zwanger en compleet verloren over hoe de dingen in de wereld er echt aan toegaat begint heftig, alsook de flashbacks naar haar tijd in de sekte. Dat is dan weer echt een enorm sterk begin.

‘Waar ik ben opgegroeid, praatte je met geen woord meer over iemand die dood was. Hier, onder de Doden, is het niet zo makkelijk. Ik ben de enige volwas- sene die nog leeft, en iedereen wil alleen maar praten over de doden die zijn blijven liggen.’

Sommige hoofdstukken doen met je wat een thriller hoort te doen en zijn zelfs ronduit vies, op andere momenten zet het verhaal en de sfeer zich dan weer niet door en lijkt het allemaal even niet goed uitgewerkt.

Over het plot ga ik niets vertellen want dat is dan weer wel, misschien niet zozeer verrassend te noemen maar liet me wel met kippenvel achter. Dit is een goede thriller maar hij miste iets, maar dat dit boek een erg groot en breed publiek zal bekoren, dat staat vast.

Alex Marwood is een auteur in de thriller wereld om rekening mee te houden. Met niemand komt je redden schreef ze een donker boek dat realistisch is, je emoties En zintuigen zal prikkelen.

  • Auteur(s) : Alex Marwood
  • Uitgeverij : Boekerij
  • ISBN : 9789022589618
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 399
  • Verschijningsdatum : mei 2020

De pers over Alex Marwood
"Zelden heb ik een boek gelezen dat ik zo moeilijk kon wegleggen!' The Independent
"Perfect geplot en spannend vanaf de eerste pagina. Om diep in de nacht uit te lezen.' Library Journal
"Marwood is een meester van de moderne misdaadfictie.' Booklist

0 reacties:

Een reactie posten