Classic Arlidge

Bij lange niet - M.J. Arlidge (Boekerij)

"Je hebt nog één uur te leven.'

Dat is het enige wat er uit de telefoon klinkt voor er wordt opgehangen. Is het een misplaatste grap? Een verkeerd nummer? Een misverstand? Alles is beter dan de gruwelijke waarheid: dat iemand zijn slachtoffers zestig minuten lang nauwlettend in de gaten houdt… en dan toeslaat.

Terwijl het dodenaantal oploopt, raakt Helen Grace verstrikt in een race tegen de klok. Maar de dader blijft haar steeds een paar stappen voor. Helen heeft geen motief, geen verdachten en geen aanwijzingen. Totdat blijkt dat alle slachtoffers deel waren van dezelfde vriendengroep. Een vriendengroep voor wie elk telefoontje nu het laatste kan zijn, want wie opneemt is voorgoed verloren.

Het 9e boek met Helen Grace en na het iets minder boek in de maneschijn is Helen Grace helemaal terug en hoe!! Stabieler als ooit, heel verfrissend en verwarrend op hetzelfde moment. 

Dat Arlidge schrijft op een manier waardoor je moeiteloos op een avond 500 pagina’s verslindt hoef ik niet meer te zeggen. Met dit boek en verhaal lijkt hij een nog sneller tempo te hanteren en lijk je nog sneller te gaan lezen. Geen enkel minder of saai momentje in dit boek.

‘Justin wilde doorgaan, zijn situatie uitleggen, maar opeens voelde hij zich machteloos, alsof iets of iemand hem dwong om te zwijgen. Eindelijk begon de beller te praten en een zachte mannenstem fluisterde: ‘Je hebt nog één uur te leven.’’

Helen Grace is in dit boek veel stabieler, lijkt het meerendeel van haar demonen compleet overwonnen te hebben, heeft volle focus en beleefd op amoureus vlak zelfs iets wat op een normale relatie lijkt uit te draaien.

Natuurlijk zou het geen Helen Grace boek zijn als meerdere aspecten van haar leven in duigen valt maar ze gaat er mee om, heel verfrissend vond ik dat maar ook verwarrend, op de laatste pagina zie ik waarom, het is een einde dat zó ontzettend open is dat er geen andere optie is als een 10e Helen Grace. 

‘Helen had vaak gedacht dat het nooit zou gebeuren, maar nu kon ze het niet langer ontkennen. Eindelijk had ze iemand gevonden die haar kon bijhouden.’

Een verhaal dat goed uitgewerkt is, waar de details stilaan de puzzel vormen die naar de ontknoping leiden. Een groep vrienden, tieners in de tijd, die ontvoerd zijn geweest, zijn ontsnapt en hun levens weer hebben proberen opbouwen krijgen tig jaar later een telefoontje ‘je hebt nog één uur te leven.’

Een race tegen de tijd, van geen verdachten naar meerdere verdachten en een einde dat perfect bij een M.J. Arlidge boek past. Alles wat ik dus van dit boek had verwacht. 

Arlidge zijn boeken zorgen gegarandeerd voor een spannende en vlotte lees die gevuld is met verrassingen en twists aan een, letterlijk, moordend tempo. 

  • Auteur(s) : M.J. Arlidge
  • Uitgeverij : Boekerij
  • ISBN : 9789022589540
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 524
  • Verschijningsdatum : juni 2020

De pers over de boeken van M.J. Arlidge
"Sterk visuele hoofdstukken met een hoog adrenalinegehalte.' Algemeen Dagblad
"Doet niet onder voor Karin Slaughter… De plot zit prima in elkaar, tot en met de ontknoping.' Trouw
"De manier waarop Arlidge ogenschijnlijk eerst moeiteloos verhaaltechnische problemen creëert en ze vervolgens even makkelijk weer oplost, verraadt een lenige, creatieve geest.' Het Parool

0 reacties:

Een reactie posten