Top boek, top serie

De heren van de tijd - Eva García Sáenz de Urturi (A.W. Bruna)

Onweerstaanbare mix van spanning, geschiedenis en cultuur. De heren van de tijd maakt de trilogie van De witte stad compleet!

Vitoria, 2019. De roman De heren van de tijd, die zich afspeelt in de Middeleeuwen, is een groot succes. Hij verschijnt onder het mysterieuze pseudoniem Diego Veilaz.

Vitoria, 1192. De legendarische graaf Diago Vela komt thuis na een missie van twee jaar, hem opgedragen door de koning. Hij treft zijn broer aan, getrouwd met de vrouw die ooit zíjn bruid was.

In het heden krijgt Unai López de Ayala te maken met een reeks gruwelijke moorden, identiek aan beschrijvingen in De heren van de tijd. Zijn onderzoek leidt naar de toren van Nograro, een fort dat al eeuwen bewoond wordt door dezelfde familie. Gaandeweg vindt Unai in De heren van de tijd allerlei overeenkomsten met zijn eigen verleden. En deze ontdekking zal voor hem en zijn familie alles veranderen.

Het laatste deel alweer van wat ik enkel kan beschrijven als een ongelooflijk goede, spannende, leerrijke trilogie. Met spijt neem je in dit boek afscheid van Vitoria en Unai.

Ook deze keer vind ik de cover mooi en erg aantrekken, helemaal passend in de sfeer waarin deze boeken geschreven zijn. 
Mooie boeken om op je boekenplank te hebben en het feit dat ze dan nog eens steengoed zijn is een plus.

‘Ik zou deze geschiedenis kunnen beginnen met de verwarrende vondst van het lichaam van een van de rijkste mannen van het land, de eigenaar van een groot lowcostmode-imperium, vergif- tigd met cantharide – de legendarische middeleeuwse viagra – in het Palacio de Villa Suso. Dat doe ik niet.’

Wat heerlijk om weer in de zalig goede schrijfstijl te verdwijnen van Eva García Sáenz de Urturi. Het tempo leek dit boek, voor mij dan, iets minder hoog te liggen waardoor ik nog meer leek te genieten van dit laatste verhaal. 

Ook deze keer is het verhaal erg sterk en is het concept hetzelfde. Een oud verhaal, moorden in het heden die daarmee te maken hebben en Kraken die tijdens het onderzoek enkele persoonlijke demonen moet vinden en verslaan. 

‘Ik heet Diago Vela, ze noemen me graaf don Diago Vela, zo men wil. In deze kroniek maak ik getrouw gewag van de gebeurtenis- sen die hebben plaatsgevonden vanaf de dag dat ik na een afwe- zigheid van twee jaar terugkeerde naar het oude plaatsje Gasteiz of, zoals de heidenen het noemden, Gaztel Haitz, de Kasteelrots.’

Een boek in een boek, dat is als boekenworm en fan van deze serie de perfecte afsluiter. Zowel de verhaallijn van het onderzoek als de verhaallijnen van de personages zijn ook deze keer weer tot in de puntjes uitgewerkt.

Conclusie is dat dit laatste deel ook weer een absolute 5/5 is en ik nu in een zwart gat dreig te vallen. Dit boek als zowel de vorige zijn ongelooflijk interessant, zitten vol spanning, zijn goed geschreven en de hele serie is een absolute must read en page turner.


‘Klinkt als een thriller. Is ook een thriller. Maar meer dan dat is het een inwijding in de “witte stad” en haar omgeving vol legendes en cultureel erfgoed.’ – Het Parool

0 reacties:

Een reactie posten