Een lach en een traan

Het geheim - Kathryn Hughes (the house of Books)

De waarheid die ze wegstopte, zal de redding betekenen voor een andere vrouw

Mary heeft een geheim. Veertig jaar geleden maakte ze een keuze die niet alleen haar wereld, maar ook het pad van iemand die haar dierbaar is voor altijd zou veranderen.

Beth is op zoek naar antwoorden. Ze heeft nooit de waarheid over haar afkomst gekend, maar het kan de redding zijn die haar zieke kind zo hard nodig heeft. Wanneer Beth een oude, verkleurde krant tussen de spullen van haar moeder vindt, beseft ze dat de sleutel tot de toekomst van haar zoon in haar eigen verleden ligt. Ze moet teruggaan naar waar het allemaal begon... Het geheim.

Iets waar deze uitgeverij sterk in is, is in het uitgeven van heerlijke roman/feelgood boeken. Al bij het bekijken van de cover, de titel en de flaptekst weet je dat dit een lees zal worden met de nodige emoties maar met een fijn einde. 

Ik had nog geen boeken gezien van deze auteur maar wil na deze lees absoluut de sleutel gaan lezen. De cover van de sleutel is alvast in lijn met deze cover wat dan weer heerlijk matchende is op de boekenplank. 

De schrijfstijl is echt enorm vlot, je leest en leest en voor je het beseft ben je halverwege het boek. Katherine Hughes zorgt er dus ook voor de je aandacht er steeds bijblijft, er zijn geen mindere momentjes en je kan gewoon lekker meedeinen op de golven van dit boek.

Wat een mooi verhaal ook, een echte feelgood met de nodige portie drama. Meerder personages zonder dat het verwarrend gaat worden, geheimen die stilaan bloot komen te liggen, emoties die van blijdschap naar verschrikking gaan, alle elementen op succes zijn aanwezig. 

Meegevoerd worden doorheen een verhaal waarin verlies maar ook geluk centraal staat, waar je de hartzeer maar ook de vreugde kan voelen, waar een traan en een lach dicht bij elkaar liggen om af te sluiten met een warm gevoel, dat is het geheim.

Ik heb enorm genoten van deze lees, was volledig ontspannen tijdens het lezen, sloot het boek met een fijn gevoel. De ideale lees tijdens enkele dagen vrijaf of tijdens het weekend met de zon op je gezicht maar evengoed ideaal tijdens een regenachtige dag op de bank met een dekentje. 

  • Auteur(s) : Kathryn Hughes
  • Uitgeverij : The House Of Books
  • ISBN : 9789044355062
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 304
  • Verschijningsdatum : juni 2020

0 reacties:

Een reactie posten