Queen of crime doet het weer

Verzwegen - Karin Slaughter (HarperCollins)

Jubileumjaar 2020: de twintigste bestseller van Karin Slaughter, de onbetwiste Queen of Crime.

Een studente is in haar eentje aan het hardlopen in het bos. Ze prent zichzelf in dat ze geen reden heeft om bang te zijn, maar ze heeft het gruwelijk mis. Een monster houdt zich schuil tussen de bomen, en hij wacht op het juiste moment om toe te slaan.

Jaren later zit de dader achter slot en grendel en is de zaak gesloten. Maar wanneer er een jonge vrouw op exact dezelfde wijze wordt aangevallen, heropenen Will Trent en Sara Linton het dossier. Hoewel het oorspronkelijke spoor is doodgelopen – herinneringen zijn vervaagd, getuigen verdwenen – tikt de klok genadeloos door, want de moordenaar aast op zijn volgende slachtoffer…

The queen of crime is er weer met een Will Trent en Sara Linton boek en wat voor een! Dit boek is echt een classic Karin Slaughter, nostalgie, romantiek en een ongelooflijk sterk verhaal dat je tot op het einde in spanning laat. 

Dat Karin Slaughter een ongelooflijk vlotte en toegankelijke schrijfstijl heeft hoeft niet meer gezegd te worden. De auteur zorgt er voor dat zelfs een technische uitleg moeiteloos weg leest en dat je volledig in het verhaal zit. Ook deze keer lukt het haar om ons dingen te laten ontdekken van Will, Sara en andere personages qua karaktertrekjes. 

‘Wat ze voelde was hout, toen staal, en vervolgens kwam het gezicht van de man in beeld en besefte ze dat het ding dat uit haar schedel stak een hamer was.’

Echt, telkens ik een Karin Slaughter-boek lees ben ik even compleet verlost van alle dagelijkse problemen, ben ik even niet beschikbaar, en gelukkig weten mijn vrienden en familie dat, en ben ik enkele leesuren oprecht zorgeloos, tenzij zorgen maken over Will Trent meetelt natuurlijk. 

In dit boek komt er een oude bekende opduiken, Karin Slaughter maakte enkel weken voor de release bekend via haar social media dat niemand minder dan dé Jeffrey Tolliver ook het boek zit. Dat kan dus niet anders dan vuurwerk geven. En dat deed het ook. 

Het brengt zoveel emoties met zich mee, zowel bij Will en Sara maar ook bij de lezer want wie hield er nu niet van Jeffrey. Wat Karin Slaughter in het boek doet met deze personages is erg goed gedaan, ik hou oprecht van deze mannen maar op een bepaald moment vond ik ze beide best als eikels gedragen. Geen paniek, we hebben het inmiddels volledig bijgelegd, alles is vergeven en vergeten.

‘Ze brachten nog steeds de meeste avonden samen door. In het weekend aten ze nog steeds samen haar lievelingsmaal, zondagsontbijt-in-je-blootje, en zijn lievelingsmaal, tweede zondagsontbijt-in-je-blootje. Sara zoende hem nog op dezelfde manier.’

Verzwegen heeft ook een sterk moord/onderzoek verhaal met een verrassende moordenaar mag ik wel zeggen. Ook deze keer vallen puzzelstukjes met het gepaste tempo in elkaar maar wist ik pas gelijk met Sara wie de moordenaar was. Dat is een van de vele sterkte van Karin Slaughter. Ze zuigt je zo mee in het verhaal dat je niet verder denkt, of kan denken, en dat je samen met de personages de ontknoping ontdekt.

Ik kan ook deze keer niet anders dan dit boek vijf sterren geven. The queen of crime doet het weer en geeft ons met verzwegen een thriller vol afschuwelijke details, amoureuze perikelen, een stem uit het verleden en een verrassende ontknoping. 

  • Auteur(s) : Karin Slaughter
  • Uitgeverij : Harpercollins
  • ISBN : 9789402705515
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 552
  • Verschijningsdatum : juni2020

Over Verzwegen
'Opnieuw levert de bestsellerauteur een topthriller af.' - Telegraaf


0 reacties:

Een reactie posten