Tussendoortje

De beminde - Kiera Cass (van Goor)

Het langverwachte nieuwe boek van Selection-auteur Kiera Cass

Hollis Brite is opgegroeid in Keresken Castle, samen met de andere dochters van adel, in de hoop de aandacht van de toekomstige koning te trekken. De jonge koning Jameson van Coroa is eigenlijk nooit op zoek geweest naar een echtgenote, totdat hij Hollis ontmoet. Als Jameson haar de liefde verklaart, is Hollis dolblij. Maar terwijl hij haar het hof maakt, realiseert Hollis zich dat de eindeloze stroom cadeaus en aandacht gepaard gaan met torenhoge verwachtingen. 

Met een bezoek van de koning van Isolte in het vooruitzicht, ziet Hollis een kans om aan Jameson – en zichzelf – te bewijzen dat ze een geschikte koningin is. Maar wanneer ze een vreemdeling ontmoet die recht in haar hart lijkt te kijken, vraagt Hollis zich af of een leven met Jameson in het paleis een droom is die uitkomt, of een nachtmerrie die nooit eindigt.

Het was tijd voor even iets anders dan anders, en dat vond ik in dit boek met een heerlijk dromerige cover. Stiekem wil ik ook eens zo een echte prinsessen jurk aan en als er dan een kroontje bijkomt, waarom niet.

Ik was en ben nog niet bekend met de voorgaande serie van deze auteur. Ze is razend populair, dat pikte ik wel al op via sociale media. Ik begreep ook dat echt naar dit boek is uitgekeken.

‘Ik merkte hoe geërgerd ze was door de beweging van haar handen. ‘Hollis, je zult ongetwijfeld Zijne Majesteits partner en bege- leider zijn bij de festiviteiten! Ik snap niet hoe je zo kalm kunt zijn.’’

Een sprookje, zo lijkt het leven van Hollis te zijn en zo begint het verhaal ook, als een sprookje. Hollis lijkt het allemaal voor elkaar te hebben én te krijgen wat ze altijd al heeft willen hebben, de koning.

‘Delia Grace zette grote ogen op. ‘Haar koningin?’ Ik knikte met bonzend hart. ‘Ga mijn gouden jurk zoeken. Ik vind dat de koning wel een bedankje heeft verdiend.’’

Wanneer een blik met een vreemdeling voldoende is om alles in twijfel te trekken komt het verhaal stilaan op tempo. Op het einde blijft er niets meer over van het oorspronkelijke sprookje, is Hollis haar zelfgekozen sprookje in duizend stukken gebroken en is er geen sprake meer van een happy ending of wel?

Een modern sprookje met de durf om het einde helemaal anders te maken dan eerst gedacht of verwacht. 
Een vlotte schrijfstijl, niet heel speciaal maar makkelijk en met tempo wat dit boek dus een leuk tussendoortje maakt. 

  • Auteur(s) : Kiera Cass
  • Uitgeverij : Van Goor
  • ISBN : 9789000372751
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 272
  • Verschijningsdatum : mei 2020

Over de Selection-serie: 
'Kiera Cass houdt het spannend tot het eind, de lezers zitten op het puntje van hun stoel om erachter te komen wie Maxon uiteindelijk als zijn bruid zal kiezen.' Publishers Weekly 
'Een glamourleven vol rijkdom en een prins als lover: wie wil dat nou niet?!' CosmoGirl

0 reacties:

Een reactie posten