Net niet?!

De denkbeeldige vriend - Stephen Chbosky (A.W. Bruna)

Een huiveringwekkende, beklemmende thriller voor de liefhebbers van Stephen King en Kazuo Ishiguro. Een boek dat je in je dromen zal achtervolgen.

Christopher is zeven.
Christopher is de nieuweling.
Christopher heeft een denkbeeldige vriend. 

Alleenstaande moeder Kate Reese is op de vlucht. Vastbesloten om het leven voor haar en haar zoon te verbeteren, ontsnapt ze midden in de nacht samen met Christopher aan een gewelddadige relatie. Samen belanden ze in de hechte gemeenschap van Mill Grove, Pennsylvania, ver van de bewoonde wereld. Slechts één snelweg leidt erheen en één snelweg eruit.

Eerst lijkt het de ideale plek om eindelijk tot rust te komen. Maar dan verdwijnt Christopher. Zes afschuwelijke dagen lang kan niemand hem vinden. Totdat Christopher tevoorschijn komt uit het bos aan de rand van het dorp, ongedeerd maar niet onveranderd. 

Hij keert terug met een stem in zijn hoofd die alleen hij kan horen, met een missie die alleen hij kan volbrengen: hij moet voor kerst een boomhut in het bos bouwen, anders zullen zijn moeder en alle anderen in het dorp nooit meer hetzelfde zijn.

Algauw raken Kate en Christopher verzeild in het gevecht van hun leven -- een strijd tussen goed en kwaad, met hun dorp als het strijdtoneel.

De dikte van dit boek, een witte cover, de takken, de deur die open staat of gaat... veel elementen samen die ervoor zorgen dat ik dit boek wil lezen. Wat ik wel opmerk op social media is dat de meningen over dit boek heel duidelijk zijn, you love it or you hate it. Laat ik mezelf in het midden van al die meningen plaatsten.

Ik vind het boek best vlot lezen, eenmaal in het verhaal en dankzij kortere hoofdstukken of erg korte hoofdstukken gaat het lezen vlot. Minpuntje is dat er wat veel herhalingen zijn waardoor dit boek best tig pagina’s minder had kunnen hebben. 

‘Hij noemde haar nu altijd ‘mam’. Ze had drie jaar eerder gezegd dat hij haar geen ‘mama’ meer moest noemen. Ze zei dat hij dan klein leek, en ze wilde niet dat haar zoon klein was.’

Wat mij het meeste dwars zit is de benaming thriller. Dit boek is geen thriller, dit boek is horror met fantasy en dat is daarom niet slecht maar ik verwachte een thriller te lezen en dat las ik dus niet. 

Nu dat allemaal terzijde is het verhaal op zich wel goed uitgewerkt en ben je tot aan de laatste etappe volledig in het verhaal, het einde is dan weer een teleurstelling.
Het boek is dus steeds net niet wat het zou kunnen zijn om er een knaller van te maken maar om het dan een slecht boek te benoemen, nee dat zeker niet. 

‘Toen ze naar school reden, hoorde Christopher zijn moeder uitleggen dat ze ‘technisch gesproken’ niet echt in de wijk van de school ‘woonden’, dus dat ze eigenlijk had ‘gelogen’ dat haar werkadres hun woonadres was.’

  • Auteur(s) : Stephen Chbosky
  • Uitgeverij : A.W. Bruna Uitgevers
  • ISBN : 9789400510319
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 768
  • Verschijningsdatum : september 2019

0 reacties:

Een reactie posten