Val ook jij voor dit boek?

Val - Toni Coppers (Manteau)

Alex Berger, een wat bijzondere privédetective, was in een eerder leven commissaris bij de Moord in Brussel. Op zijn vijfenveertigste besliste hij zijn verleden overboord te gooien en sinds kort leeft hij teruggetrokken in Oostende. Alex is er niet echt ongelukkig: hij kijkt veel naar de zee en praat meer tegen de meeuwen dan met de mensen. 

In Londen wordt Roisin Benting, eenentwintig en in de fleur van haar leven, in haar loft koelbloedig gewurgd. De moordenaar laat een souvenir achter op haar buik: een sneeuwbol met daarin een miniatuur van het Atomium. Als Sara, een van de weinige mensen voor wie Alex nog plaats heeft in zijn leven, bij Interpol opgezadeld wordt met deze onverklaarbare moord, roept ze de hulp in van haar ex-chef en boezemvriend. 

Een tweede slachtoffer valt, dit keer in Vlaanderen, en de familie Bonard komt in beeld: een steenrijke redersfamilie met aan het hoofd de mysterieuze David Bonard, een man die niemand in zijn omgeving toelaat en van wie niemand iets weet.

Alex Berger belooft zijn vriendin wat research achter de schermen te doen. Dan gebeurt er iets vreemds: hij ontvangt een persoonlijk bericht van David Bonard, een uitnodiging voor een verblijf in zijn mythische landhuis aan het Meer van Lugano. 

Aan de zijlijn blijven staan, blijkt plotseling geen optie meer…

Dit is mijn eerste kennismaking met Toni Coppers zijn boeken en kan alvast zeggen dat het zeker mijn laatste boek niet zal zijn. 

Na het lezen van dit boek vind ik die cover en titel zo enorm goed gekozen! Zowel letterlijk als figuurlijk klopt die titel en zo een rode kaft springt natuurlijk ook wel in het oog. Ik zocht ook even ander covers op van Toni Coppers boeken en ben blij dat ze met dit boek een andere weg zijn ingeslagen. Dit is duidelijk een nieuwe reeks, (of dat mag ik hopen.)

Deze auteur schrijft echt enorm vlot, eenmaal je enkele pagina’s ver bent is het boek wegleggen eigenlijk geen optie meer. Een vlot tempo, spanning die op de juiste momenten opbouwt en weer loslaat, beeldend en gedetailleerd én een geweldig verhaal.

Qua personages gaat het vooral om Alex en Sara. Hoewel er over Sara nog veel te ontdekken valt, vorm je toch een vrij duidelijk beeld. Ook Alex heb ik helemaal gevormd in mijn hoofd en hij is echt een interessant gekweld personage met donkere menselijke kantjes.   
De beste vriend van Alex brengt ook een meerwaarde en hoop ik in eventuele volgende boeken ook weer aan te treffen.

Dat verhaal, ja dat mag er best zijn. Ik vind het allemaal goed in elkaar zitten. Ook de scheidingen tussen rijk en arm, macht en connecties worden allemaal goed beschreven en gebruikt in dit verhaal. Een erg goede start voor een nieuwe reeks? Jazeker!

  • Auteur(s) : Toni Coppers
  • Uitgeverij : Manteau
  • ISBN : 9789022337240
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 384
  • Verschijningsdatum : mei2020


0 reacties:

Een reactie posten