Terug naar rainbow lake

Het staat in de sterren - Marijke Vos (Ambo|Anthos)

Het staat in de sterren is een aanstekelijke feelgoodroman over de rebelse Miranda, die haar zus Jennifer naar Canada volgt. Deze los te lezen novelle is een spin-off die verdergaat waar Van Chanel naar flanel eindigde.

Miranda kan alleen maar toekijken wanneer Jennifer naar Rainbow Lake, Canada vertrekt. Door een aantal verkeerde beslissingen in het verleden blijft ze noodgedwongen achter in Nederland. Ze volgt de avonturen van haar zus op de voet, en wanneer ze ervan overtuigd raakt dat haar zus haar hulp nodig heeft, krijgt ze het toch voor elkaar dat ze haar achterna mag. Net als de rust lijkt wedergekeerd in Rainbow Lake wordt er iets gevonden wat mogelijk te maken heeft met de zojuist afgeronde zaak. Jennifer heeft sheriff Branson beloofd zich niet meer in gevaarlijke situaties te mengen, Miranda daarentegen deinst nergens voor terug. Samen met Samuel Pierce, de nieuwe hoofdredacteur van de lokale krant The Rainbow Weekly, gaat ze erop af. Maar hun zoektocht loopt niet helemaal zoals gepland: samenwerken is niet altijd even gemakkelijk als je elkaars tegenpolen bent. Is hij echt zo'n saaie yup, of speelt er meer?

Wat heb ik genoten van ‘van Chanel naar flanel’. Ik las het boek tijdens de feestdagen en ik heb zo gelachen met dat boek, wat een heerlijk personage is Jennifer toch en hoe dreamy is sheriffs Branson?! Ik hoefde dus niet na te denken toen ik deze voorbij zag komen, tijd voor een tas thee, het boek en hop de bank op.

Een heel ander boek, dit komt niet door de schrijfstijl van Marijke Vos want die is nog even fijn en vlot als in het andere boek, maar door het compleet andere karakter van Miranda. Grappig toch hoe zussen zo kunnen verschillen.

‘'Wat zeg je ervan? Heb ik dat goed geregeld of niet?’
Ik kijk hem even onderzoekend aan en begin dan te stralen: ‘Niet slecht voor een yup.’’

Ik heb ook nu weer genoten van dit feelgood verhaal, kwam Jennifer en Branson weer even tegen en leerde Miranda kennen. Ik blijf een grotere fan van het vorige boek maar was blij om mij weer in Rainbow Lake te bevinden.

Nog meer van dit? Graag! Ik waardeer de schrijfsels van Marijke Vos enorm, want het lukt haar elke keer om dat zalige geluksgevoel aan het einde van haar boeken volop te laten doorkomen. 

  • Auteur(s) : Marijke Vos
  • Uitgeverij : Ambo|Anthos
  • ISBN : 9789047205111
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : eBook
  • Aantal pagina's : 122
  • Verschijningsdatum : november 2019
0 reacties:

Een reactie posten