Bijna een DNF

Mijn laatste leugen - Riley Saeger (Ambo|Anthos)

Riley Sager, geprezen door Stephen King, Karin Slaughter en Lisa Gardner om de intelligente verhaalopbouw en onverwachte ontknopingen, vertelt in Mijn laatste leugen het verhaal van Emma, die voor het eerst haar vakantie doorbrengt in een Amerikaans zomerkamp. 
In Camp Nightingale maakte ze nieuwe vrienden, had het naar haar zin en leerde ze leugens te vertellen. Toen verdwenen de drie meisjes met wie ze haar cabin deelde spoorloos in de bossen en bleef ze als enige achter.

Vijftien jaar later is Emma een gevierd kunstenaar, geplaagd door herinneringen aan die bewuste avond. Ze wordt door de kampleiding van Camp Nightingale gevraagd een zomerschildercursus te geven en omdat ze het verleden definitief wil verwerken besluit ze te gaan. Eenmaal aangekomen blijkt ze in dezelfde cabin als toen te moeten overnachten en het verandert opnieuw in een plaats delict…

Riley Sager schreef eerder De laatste meisjes, dat meteen een bestseller werd.

Leuk dingetje, de covers, steeds in een andere kleur matchen bij elkaar. Leuk is ook dat er steeds voor een niet alledaags kleurtje gekozen is. Fel roze voor het eerste boek, deze kreeg oranje en zijn derde boek heeft een fluor geel/groen kleurtje.

Net zoals bij ‘laatste meisjes’ heeft de auteur best een vlotte schrijfstijl. Vrij simplistisch en niet complex geschreven dus je hebt geen moeite met lezen maar... dit boek was saai. Ongelooflijk saai. Ik geraakte maar niet voorbij de helft van het verhaal. Ik wou echt weten wie,wat,hoe en waar maar vond geen motivatie om door te lezen. 

‘Je ziet ze onder water, weg- zakkend in het slijk terwijl ze tevergeefs naar de oppervlakte proberen te komen.
Je ziet dat alles voor je en je begint te gillen.’

Ligt dat aan het concept van het verhaal? Niet direct denk ik, de grove lijnen zijn goed, best spannend en op zich zit er dus wel iets in want ik wou toch echt wel weten hoe het ging aflopen. 

Ligt mijn probleem aan de manier waarop het verhaal verteld wordt? De opbouw misschien?

‘Het feit dat ik jaren- lang hetzelfde onderwerp heb geschilderd brengt me van mijn stuk.’

Teveel details die er niet toe doen, teveel random dingen, teveel zijstraatjes, ik had toen ik het boek uit had echt het gevoel dat ik mijn tijd verspeeld had en het was het niet waard. Ik ben dus niet enthousiast over dit boek wat oké is.

Gelukkig zijn er verschillende meningen in de wereld, gelukkig zijn we allemaal verschillend en kan ik eerlijk zeggen dat dit voor mij geen goed boek was. 

  • Auteur(s) : Riley Sager
  • Uitgeverij : Ambo|Anthos
  • ISBN : 9789026348235
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 416
  • Verschijningsdatum : augustus 2019

0 reacties:

Een reactie posten