Leeskriebels

Het verlaten huis - Sandra J. Paul (HamleyBooks)

Zes kinderen brengen samen een gezellige avond door terwijl hun ouders verderop in de straat een feestje bijwonen. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht, tot hun huis getroffen wordt door een aardbeving. Even kijken de kinderen elkaar in paniek aan. Dan verliezen ze het bewustzijn. Wanneer de zes weer bijkomen, zitten ze opgesloten in een vervallen huis. Ze hebben geen idee wat hen overkomen is. In het midden van de woonkamer staat een mysterieuze houten kist. En dan gaat de kist open...

Week 6 of is het al week 7 in deze quarantaine waar de inzitten? Ook al start thuisschool weer, het bezighouden van de kinderen gaat elke dag wat moeilijker worden dus... enter jeugdboeken van HamleyBooks.

De duistere school was alvast een succes hier. Mijn oudste dochter, helemaal geen lezer, las het boek en keurde het helemaal goed. Tijd voor het verlaten huis.

Die cover he! Wat een pareltje. Niet alleen matchen de boeken, wat zo fijn is, ook deze keer is de hardcover weer super mooi. Ik weet dat dit voor mij als kind een gevoel opwekte dat een boek met een mooie cover zoveel specialer was en nog meer gekoesterd moest worden. Geluk, dat omschrijft het helemaal.

Dat Sandra J. Paul weet hoe ze moet schrijven staat als een paal boven water. Ze kan vrijwel alle genres aan en ook jeugd gaat haar bijzonder goed. Vlotte schrijfstijl, voor zowel mijn zoon als mijn dochter, 8 en 11 jaar. Laten we even eerlijk zijn, ik heb het boek ook verslonden.

De kinderen lezen nog even rustig verder, alhoewel ‘rustig’... maar ik heb het boek dus al gelezen en ben heel erg enthousiast. Ik vind dit boek zo goed, wetende dat dit een jeugdboek is, sterk. (Laat ik nog eens even zeggen dat het als volwassenen ook gewoon een erg leuk boek is om te lezen.)

Het verhaal is leuk, up tempo, neemt je meteen mee, laat je niet los, kortom alles om er een succes verhaal van te maken is aanwezig. En een succes is het! 
Gelukkig komt er nog een derde deel aan, want dat einde... 

Je kan de boeken best alleen lezen hoor maar zo een mooie, spannende, thrilling reeks is gewoon veel leuker om volledig in huis te hebben. 

Dus bedankt aan HamleyBooks en Sandra J. Paul om de leeskriebels weer in huis te krijgen, voor het spannende ik-zit-op-het-tipje-van-mijn-stoel-en-moet-weten-hoe-dit-eindigt gevoel om vervolgens af te sluiten met een verlangen naar het volgende boek.

  • Auteur(s) : Sandra J. Paul
  • Uitgeverij : Hamley Books
  • ISBN : 9789463967099
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Hardcover
  • Aantal pagina's : 280
  • Verschijningsdatum : februari 2020


0 reacties:

Een reactie posten