Priester schrijft boek

Pontifex - Polle Dehullu (Aspe NV)

Deze meeslepende thriller voert ons doorheen mysterieuze locaties, met pittige dialogen en spitse humor, van een drama in de Bloedprocessie tot een even onthutsende ontknoping in het Oostendse Kursaal.

De Heilig-Bloedprocessie in Brugge eindigt in mineur, wanneer de bisschop sterft aan een zware hartaanval. De volgende dag is zijn lijk verdwenen. Onderzoeksjournaliste Eva Storms en student Wolf Garcia beginnen te praten met mensen die de overleden bisschop gekend hebben. Priester Gilles Perrier is hun gids in het kerkelijke wereldje, waarin ambitie en eerzucht, intriges en machtswellust wel erg ver lijken te staan van de evangelische waarden. De onthullingen volgen elkaar op, tot het bisdom lucht krijgt van het onderzoek en priester Perrier zwaar onder druk zet.

Elk boek over de kerk is een goed boek. Nou natuurlijk niet altijd maar dat is toch de gedachte die ik steeds behoud. Ik hou echt enorm van die geheime wereld vol intriges, corruptie, de figuur Jezus, ... het Vaticaan en zijn eigen wetten en regels, alle geheimen in het Vaticaanse archief, alle geheime gebouwen, ja het fascineert mij enorm. 

Dus als een priester een boek schrijft over de kerk dan is deze nerd super excited! Vanaf ik het artikel las in de krant was ik al verkocht en toen ik die cover zag was ik even in bookgeek heaven. 

Wat een relaxte personages en vooral het hoofdpersonage priester Gilles Perrier is enorm leuk, een moderne man en absoluut niet wereldvreemd wat je van sommige andere personages niet kan zeggen. Realistische personages, dat zijn het, want in de echte wereld zie je ook dat verschil tussen priester, kardinalen, de ‘gewone’ mens enzovoorts maar dat lees je zelf allemaal wel. 

Elk hoofdstuk is kort en leest erg vlot en prettig. De korte hoofdstukken stimuleren ook om verder te lezen en zorgen dat de spanning en het tempo wordt behouden. Elk hoofdstuk begint met een datum en een vermelding wie zijn dag dat is. Bijvoorbeeld 10 juni, zalige Edward Poppe, priester, leuke detail en extraatje. Ik vind dat persoonlijk een meerwaarde maar ik ben misschien bevooroordeeld.

Het verhaal steekt ook goed in elkaar en voelt ook realistisch aan. Ik zie dit verhaal best gebeuren of toch alvast de grote lijnen. Er zit humor in, wat liefde, intriges, het kerkelijke gegeven, spanning, moord, zowat alles is aanwezig. 

Het enige minpuntje is dat het boek van mij wat langer en gedetailleerder uitgewerkt mocht zijn. Het verhaal leent zich er wel toe en het had best gekund zonder saai te worden. Van mij mag de auteur dus best nog meer boeken in deze stijl gaan schrijven. 

  • Auteur(s) : Pol Dehullu
  • Uitgeverij : Aspe NV
  • ISBN : 9789022337271
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Verschijningsdatum : februari 2020

0 reacties:

Een reactie posten