Nog meer van dit graag!

Perfecte resten - Helen fields (Ambo|Anthos)

Perfecte resten van Helen Fields is het eerste deel van deze veelbesproken Schotse thrillerserie over inspecteurs Ava Turner en Luc Callanach. Voor de fans van M.J. Arlidge, Mo Hayder en Samuel Bjørk.

Op een afgelegen plek in de Schotse Hooglanden staat een lichaam in lichterlaaie. Al wat achterblijft om het slachtoffer te kunnen identificeren zijn tanden en een reepje stof. Tegelijkertijd schreeuwt een vrouw om hulp in een afgesloten kamer ergens in Edinburgh. Het is Luc Callanachs eerste werkdag bij de Schotse politie en hij krijgt direct een moordonderzoek toegewezen. Net vertrokken bij Interpol wil hij zich graag bewijzen bij zijn nieuwe team en directe collega Ava Turner. De moordenaar is een geduchte tegenstander die vakkundig zijn sporen weet uit te wissen. Het duurt niet lang tot er nog een vrouw wordt ontvoerd; Callanach begint een race tegen de klok om het slachtoffer te vinden voordat het te laat is. Maar het daadwerkelijke lot van de ontvoerde vrouwen is gruwelijker dan Luc ooit had kunnen vermoeden…

Perfecte resten is een perfecte thriller: duister, met geweldige personages en nagelbijtend spannend tot aan de laatste pagina.

Dit boek is al enige tijd uit, in juli kunnen we het tweede deel verwachten dus tijd om de recensie te plaatsen over wat ik nou vind over perfecte resten.

Ik hou van deze cover, ik vind de kleuren top, de afbeelding top, dus dit boek gespot in de feed van vele bookstagrammers deed het boek op mijn ereader belanden. 

‘Hij tilde zijn voet op, mikte nauwkeurig net boven het midden van haar linkerbovenarm en liet hem met zijn volle gewicht neerkomen, zodat hij het kraken en versplinte- ren van het bot in de botten van zijn eigen been voelde doortrillen.’

Een vlotte schrijfstijl met niet al te lange hoofdstukken maken dat je het boek vlot en snel leest. Je hoeft ook niet teveel na te denken, buiten over de ‘whodunit’, want er is gedetailleerd genoeg geschreven. Ook hanteerde de auteur een erg beeldende schrijfstijl, het gaf het boek dat extra thriller gevoel.

Heerlijk verhaal, het steekt echt goed in elkaar. Daar hou ik van, dat er nagedacht is over het verhaal, over het plot. Dat je tot op het einde in spanning blijft, is het niet over wie het gedaan heeft dan is er spanning over hoe dit gaat eindigen. 

Qua personages kan dit boek ook tellen, ze zijn goed uitgewerkt en het hoofdpersonage Luc is niet alledaags en dat is toch verfrissend. Deze genre thrillers ‘dreigen’ een dertien in een dozijn te worden en dan is het heerlijk als de personages mee het verschil maken.

‘Zijn team moest er van meet af aan van zijn doordrongen dat hij geen luiheid of insubordinatie tolereerde. Het kon hem niet schelen wat ze van hem vonden. Het komende halfjaar zouden ze kritiek hebben op al zijn beslissingen, of die nu goed of fout waren, tot ze een nieuwe kop-van-jut gevonden hadden.’

Ik ben dus overtuigend fan van deze auteur en haar boeken. Groot was dan ook mijn vreugde toen een andere leesfanaat mij vertelde dat er meerdere boeken in deze reeks zijn. 

Ik hoop dat het volgende boek even goed zal zijn als deze perfecte resten. Deze auteur neemt je mee in een goed doordacht verhaal met karaktervolle personages. Een steengoed plot dat je op het puntje van je stoel of zetel houdt tot het einde. 

  • Auteur(s) : Helen Fields
  • Uitgeverij : Ambo|Anthos
  • ISBN : 9789026346996
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 416
  • Verschijningsdatum : september 2019

0 reacties:

Een reactie posten