Een echte Nicci French

In hechtenis - Nicci French (Ambo|Anthos)

In hechtenis van schrijversduo Nicci French, bekend van de Frieda Klein-reeks, gaat over een vrouw die vanuit de gevangenis haar onschuld probeert te bewijzen. Een thriller vol onverwachte wendingen.

In hechtenis is de spannende literaire thriller van het wereldberoemde schrijversduo Nicci French, bekend van onder andere de Frieda Klein-serie.

Tabitha zit vast in een huis van bewaring, beschuldigd van moord op buurman Stuart Rees. Van de bewuste dag kan ze zich echter haast niets herinneren, ze leed aan een depressie. Toch denkt ze dat ze onschuldig is. Wanneer ze merkt dat haar beoogde advocaat hieraan twijfelt, besluit ze zelf haar verdediging op zich te nemen. Maar dat blijkt lastig vanuit de cel. Diverse kennissen uit het dorp en haar ex bezoeken haar in de gevangenis, waardoor ze erachter komt dat Stuart weinig vrienden had en dat zij zelf vanaf het moment dat ze weer in het dorp was komen wonen met argusogen wordt bekeken. Zou iemand haar de schuld in de schoenen proberen te schuiven of heeft ze het misschien toch zelf gedaan?

Nicci French heeft weer een spannende thriller geschreven, vol onverwachte plotwendingen.

Ik heb de covers van Nicci French boeken altijd top gevonden. Vroeger de afbeeldingen van standbeelden, het riep steeds de juiste sfeer op. Nu met de bloemen, ik hou er ook wel van. Het past in elk geval mooi samen op de boekenplank. 

De Frieda-reeks is niet voor mij. Ik vond de boeken saai, helemaal niet Nicci French-achtig en ik heb zo gestruggeld om die boeken door te komen. Ik heb ze eerlijk gezegd nog niet allemaal gelezen. Absoluut geen fan van die reeks.

Ik hoef dus niet te zeggen hoe blij ik was dat ‘huis vol leugens’ eraan kwam en het weer een stand alone was. Ook al was het boek geen hoogvlieger, het was wel weer ik die vertrouwde schrijfstijl waar ik zo van hou. (de recensie van ‘huis vol leugens’ vind je binnenkort terug op de blog.)

‘Het gegil begon om drie uur ’s nachts. Tabitha had nog nooit een mens zo’n geluid horen voortbrengen. Het klonk als het gekrijs van een dier in een val en werd beantwoord door andere kreten, gal- mend en ver weg.’

Dit boek is dus, gelukkig, weer volledig in die vertrouwde Nicci French stijl. Vlot tempo, nooit saai, details, goed verhaal, noem maar op. Yes, ze zijn terug! Je kan niet geloven hoe opgelucht ik daar over ben. 

Een beetje extreme reactie? Ik deed vroeger klusjes, spaarde mijn zakgeld om steeds op dag van verschijnen de nieuwe Nicci French te kunnen kopen, puur jeugdsentiment dit schrijversduo. Dankzij hun ontdekte ik hoe erg graag ik (literaire) thrillers lees. 

Ik had meteen een klik met het hoofdpersonage Tabitha. Een vrouw met ballen aan haar lijf en die de waarheid durft zeggen zoals ze is en soms is die waarheid niet zo mooi. (Maar dat merk je wel tijdens het lezen.) 

‘Tabitha knikte. Ze sloot haar ogen en deed ze weer open. Wat kon ze zich herinneren? Het was alsof ze een besneeuwde nacht in keek, een duizeligmakend halfdonker, waarin zelfs boven en onder van plaats leken te zijn gewisseld en de grond onder haar voeten op- eens schuin afliep.’

Het boek is opgedeeld in vier delen. Binnen, aanklacht, verdediging en buiten. Korte hoofdstukken dus je kan gewoon niet stoppen met lezen. Ik ben door het boek gevlogen. Mede dankzij het verhaal, de indeling en de schrijfstijl. Het is voor mij gewoon weer een succesverhaal dit boek.

In hechtenis is helemaal wat ik verwacht van een Nicci French. Een goed verhaal, wat spanning, een vlotte lees en een boek dat mij gegarandeerd enkele uren ontspanning geeft. Overduidelijk 4 sterren denk ik dan. 

  • Auteur(s) : Nicci French
  • Uitgeverij : Ambo|Anthos
  • ISBN : 9789026343339
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 416
  • Verschijningsdatum : april 2020


0 reacties:

Een reactie posten