Het dorp | Belinda Aebi

Het dorp - Belinda Aebi (HamleyBooks)

Eline Jehaes, een jonge journaliste, strandt met autopech in Koolbeke. Ze gaat op zoek naar hulp in dit geÎsoleerde dorp aan de oevers van de Durme maar ontdekt dat ze er niet welkom is en dat er vreemde dingen gebeuren. Haar nieuwsgierigheid wordt geprikkeld wanneer ze merkt dat er een groep mensen woont met een uitzonderlijke, erfelijke aandoening. Ze krijgt onderdak bij Sylvia, de uitbaatster van de herberg 'De Koolputten'. Wanneer het lichaam van een jonge, zwangere vrouw uit een beerput wordt gehaald, gaat Eline dieper in het verleden graven. Ze moet te weten komen wat er zich heeft afgespeeld en waarom er over het dorp een dichte sluier van geheimen hangt.

Dit zou geen HamleyBooks boek zijn als dit boek qua cover en inhoudelijk geen pareltje was. Alweer een mooie, duidelijk aantrekkende cover. Die cover straalt echt thriller uit. Binnenin weer heerlijk lezen met een iets groter lettertype waardoor hij super vlot leest en elk deel dat begint is met een passende foto aangegeven. Hoera voor die details!

Dat Belinda Aebi weet hoe ze moet schrijven is niet in twijfel te trekken. Je raast door het boek heen dankzij haar schrijfstijl. Genoeg details prijsgevend, maar net niet genoeg om al linken te leggen, beeldend genoeg om je volledig in te leven, ja qua schrijfstijl zit dit goed.

Eline, Hugo, Liam en nog zoveel andere personages zijn genoeg in detail beschreven om hun karakters te kennen. 
Wat ik ook erg leuk vond in verband met de personages is hoe de auteur bevoordeeld de kinderen van Hugo beschreef zoals kinderen op die leeftijd ook echt kunnen zijn. Het lakse van een student, de hysterie van een tiener, de broer en zus band, top.

Het verhaal neemt eigenlijk vrijwel meteen een vliegende start en al vanaf de eerste hoofdstukken was ik al aan het fronsen. (Goed fronsen uiteraard) Even dacht ik zelf dat dit boek een ‘fantasy’ sfeertje zou krijgen. Het verhaal gaat razendsnel en word dan ook met de minuut, of eerder met de pagina spannender en beter. 

Aanbeland bij deel 2 en dit is het grootste deel van het boek, uit een ander perspectief en ook al ging de focus in dit deel minder over de focus in het eerste deel, toch was ik nog mee met het verhaal en nieuwsgierig naar hoe de auteur dit verhaal ging afsluiten.

However... deel 3 had voor mij persoonlijk niet echt een meerwaarde. Het was een zijstraatje in het verhaal dat de essentie van het verhaal een beetje verloren liet gaan. Het is ook een erg kort deel en het maakte dat mijn aandacht een beetje verslapte. 

Het laatste stuk van het boek brengt alles samen en heeft nog enkele extra’s in petto en een heus ‘dat had ik niet zien aankomen’ momentje. Een goede thriller maar toch had ik graag in de plaats van deel 3 extra informatie gehad over de ontdekkingen ben Eline ivm het syndroom enz. 

Een auteur die niet aan haar proefstuk toe is en dat merk je. Een thriller die je in één ruk wil uitlezen. Ondanks dat ik naar het einde toe minder gefocust was is dit toch een ontspannende spannende lees.

  • Auteur(s) : Belinda Aebi
  • Uitgeverij : Hamley Books
  • ISBN : 9789463967020
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 350
  • Verschijningsdatum : feb2020
0 reacties:

Een reactie posten