Het vlindermeisje

Het vlindermeisje - Rene Denfeld (HarperCollins)

Ze weet hoe het is om ontvoerd te worden. Daarom kan alleen zij helpen.
Naomi is priv矇detective, gespecialiseerd in het opsporen van verdwenen kinderen. Zij begrijpt hen beter dan wie dan ook, omdat ze zelf als kind werd ontvoerd. Naomi neemt echter geen nieuwe opdrachten aan totdat ze haar verdwenen zusje heeft gevonden, dat achterbleef toen Naomi ontsnapte. Ze heeft geen foto, ze herinnert zich niet eens een naam. Haar houvast is het enige beeld dat ze zich nog herinnert: een aardbeienveld, blote voeten, vluchten. Als er wederom meisjes beginnen te verdwijnen, kan Naomi niet langer niets doen. Maar ze loopt gevaar, meer dan ze zelf weet. En dan ontmoet ze de mysterieuze Celia, die geobsedeerd is door vlinders.

Dit het tweede boek met Naomi als hoofdpersonages, het eerste boek ‘het sneeuwmeisje’ verscheen in 2018. Nu moet je dit boek eigenlijk totaal niet gelezen hebben om deze vlindermeisje te lezen.

Ikzelf heb het eerste boek ook nog niet gelezen en kwam er eigenlijk pas net achter dat er een eerste boek is. Het kan handig zijn om wat meer over Naomi te weten maar eigenlijk wordt haar achtergrond, karakter in dit boek voldoende uitgelegd. 

Vanuit het perspectief van Naomi en Celia worden we in het verhaal getrokken.
Beide hebben iets gemeen, een zusje die ze willen beschermen.

Naomi is hopeloos op zoek naar haar zusje en maakte dit haar levensdoel, alles moet wijken om haar te vinden. 20 jaar lang al loopt haar zoektocht die haar uiteindelijk naar de stad brengt waar Celia op straat leeft.

‘Celia trok zich in zichzelf terug. Dat deed ze vaak. Ze kon zichzelf ter plekke laten verdwijnen, terwijl ze voor een buitenstaander ge- woon het zoveelste straatschooiertje zonder toekomst leek.’

Celia leeft op straat (waarom wil ik niet spoilen) maar bezoekt haar jonge zusje nog weleens stiekem in de nacht. Vlinders, een obsessie voor vlinders, dat is wat Celia recht houdt. 

Dankzij de auteur haar beeldende schrijfstijl snap en zie je waarom. 
Die schrijfstijl is trouwens vlot en makkelijk te lezen. De auteur zorgt er ook voor dat ondanks de schrijnende thema’s er ook ruimte is voor een goed gevoel. Misschien was het einde wat voorspelbaar, maar het boek heeft dit nodig. Het is best een heftig verhaal.

‘Naomi werd wakker en dacht een paar tellen lang dat ze weer op die ene plek was. Ze hoorde de stem van haar zus, die door de tijd heen naar haar riep: ‘Kom terug, kom me zoeken. ...’

Als je na het boek nog even het dankwoord van de auteur leest krijgt het boek, voor mij dan, nog een extra rilling.

Een mooi verhaal met een ‘thrilling’ kantje dat van deze roman een mooie leeservaring maakt. Het boek leest snel en vlot, interessante personages en verhaallijnen maken dat ik dit boek 4/5 geef. 

  • Auteur(s) : Rene Denfeld
  • Uitgeverij : Harpercollins
  • ISBN : 9789402704136
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 272
  • Verschijningsdatum : januari 2020

0 reacties:

Een reactie posten