Mijn moeders strijd - Murat Isis

Mijn moeders strijd - Murat Isis

In Mijn moeders strijd beschrijft Murat Isik de onvermoede emancipatiestrijd van zijn moeder Aynur, die geboren wordt in een conservatief dorp in OostTurkije en opgroeit in de kuststad Izmir. Ze verzet zich tegen haar achtergestelde positie als vrouw en probeert de regie over haar leven in eigen hand te nemen. Hoe moeilijk dat is, blijkt wanneer haar broer haar eerst zonder overleg tewerkstelt als huishoudelijke hulp en haar daarna tegen haar wil probeert uit te huwelijken. Aynur komt in opstand en trouwt een man met wie ze wél een toekomst voor zich ziet, maar het wordt een moeizaam huwelijk.

Begin jaren tachtig komt ze met haar gezin terecht in de Amsterdamse Bijlmer, waar ze sociaal geïsoleerd raakt. Tegen de verwachtingen in besluit Aynur zich te emanciperen, waardoor ze zich van de vrouwen in haar omgeving onder - scheidt. Waarom deed ze dat en welke obstakels moest ze daarbij overwinnen? 
Het schrijven van het Boekenweekessay 2019 loopt voor Isik uit op een onverwacht zelfonderzoek wanneer hij zijn relatie met zijn moeder kritisch bevraagt, en leidt zo tot verrassende inzichten.
Toch echt wel de moeite om een uurtje uit te trekken om deze te lezen! ⭐️⭐️⭐️-rating.

#boeken #lezen #books #boek #boekenwurm #book #reading #bookworm #bibliophile #bookaholic #lezenisleuk  #boekenkast #booknerd #bibliotheek  #bookaddict #booklove # #booklover #bookblogger #bookdragon #totalbooknerd #bookgeek #bookaholic #bookaddict #nevernotreading #alexsbooksandsocks

0 reacties:

Een reactie posten