Het meisje en de psychiater - Erik Rozing (dwarsligger)

De psychiater en het meisje - Erik rozing 

Het leven van de jonge arts Edgar Simons heeft er wel eens zonniger uitgezien. Zijn vriendin heeft hem verlaten en in zijn opleiding tot psychiater staat hij onder verscherpt toezicht na een inschattingsfout met fatale gevolgen. Sindsdien valt het niet mee om zijn opleider ervan te overtuigen dat hij wel geschikt is voor het vak. Buiten zijn werk in het Huygens MC probeert hij zijn oma te steunen, die hem regelmatig met een borreltje te veel op belt om te zeggen dat ze niet meer wil leven. Edgar is zelf niet vrij van psychiatrische klachten - hij heeft een depressie en drinkt meer dan hij van zijn patiënten acceptabel vindt. Steeds vaker vraagt hij zich af of hij wel psychiater moet worden en waarom hij dat eigenlijk wil. Dan krijgt hij Stella in behandeling, een jonge, aantrekkelijke borderlinepatiënte met een aanstekelijk gevoel voor humor. Stella is grenzeloos en dringt steeds verder in Edgars leven door. Zij fascineert hem, hij obsedeert haar. Hij moet haar op afstand zien te houden, maar hoe?.

Wederom een boek waar ik zowel goede als slechte dingen over gehoord en gelezen heb. 
Ik was vooral aangetrokken tot de cover die ik persoonlijk heel mooi vind en door de titel.

Door de korte hoofdstukken vlieg je door het boek, wat voor mij altijd een plus is, houdt het tempo lekker hoog van lezen. Ik moet eerlijk zijn en zeggen dat ik de manier van schrijven wel kan appreciëren. Beetje chaos, soms verwarrend, soms simpel,... Ook het verhaal was voor mij een dikke plus. Het is heftig maar zo is de waarheid nu eenmaal en vond ik het dus best gedurfd om sommige scenes beschreven te zien staan zoals Erik Rozing ze geschreven heeft.

Al bij al vind ik het dus echt wel een goed boek en ben ik blij hem gelezen te hebben. ⭐️⭐️⭐️(⭐️)-waard (die cover verdiend ook een sterretje) 


Again a book i have heard a  lot of good and bad thing about. For me it was the cover and the title that Made me want to read it. Because of the short chapters it up tempo wich again is a big plus for me. I love his way of writin, a bit chaotic, bit confusing, simple... the storyline is great as well. Its a heavy story but thats just the way it is so I applaud Erik Rozing for writing the scenes like he did. So it just is a good book to me and I am glad I read it. Giving it a ⭐️⭐️⭐️(⭐️)-rating. (The cover deserves a start to) 


 #lezen  #bookworm #bookdragon  #bookaholic #bookaddict #magicofbooks #bookmark #bookgeek #booklove #booknerd #readingislit #booklife  #bookish #bookhoarder #books📚 #reading #totalbooknerd #socks #boeken #bookcommunity #alexsbooksandsocks

0 reacties:

Een reactie posten