Het sanatorium - Sarah Pearse

 Het sanatorium - Sarah Pearse (Ambo|Anthos)


Een imposant hotel, geïsoleerd gelegen midden in de Zwitserse Alpen. Elin, rechercheur, wordt door haar broer uitgenodigd om zijn verloving te vieren in het hotel. Het hotel is prachtig, maar zodra Elin over de drempel stapt heeft ze het gevoel dat er iets niet pluis is en dit idee wordt versterkt wanneer ze hoort dat het hotel voor de verbouwing een vervallen sanatorium was. Wanneer Isaacs verloofde de volgende ochtend spoorloos verdwenen lijkt, wordt Elin pas echt ongerust. Een sneeuwstorm heeft het hotel afgesloten van de buitenwereld en de hotelgasten beginnen in paniek te raken. Niemand heeft door dat er nog een vrouw is verdwenen: de enige die hen had kunnen waarschuwen voor het naderende gevaar…


Een thriller die getipt is door de redde Witherspoon boek kun. Die wil ik lezen. Over het algemeen tipt die boekenclubs echt wel goede en fijne boeken. De flaptekst spreek alvast enorm aan alsook de prachtige cover. De titel in combinatie met de cover geven alvast een koud sfeertje af. 


Sarah Pearse weet perfect en beeldend het sanatorium weer te geven. Voor mij was het hotel, de inrichting en de omgeving helder en volkomen duidelijk. Ik bevond me dus ook in weelde en luxe, in het donker of in ijzige koude.

De hoofdstukken zijn perfect van lengte en je leest moeiteloos door. De spanningsboog is dan weer met momenten harde gespannen als andere maar er waant een constante dreiging.


Qua personages had het voor mij wel iets vlotter kunnen zijn. Sommige personages zijn niet gedetailleerd genoeg terwijl ze daar wel om vragen zoals bv de verloofde van Elins broer. Ook Elin en haar broer hadden voor mij beter uitgewerkt mogen zijn, als er nog een vervolg komt dan begrijp ik beter waarom de auteur je niet 100% in hun hoofden laat. (En ik denk, door het einde, dat dit wel een mogelijkheid is.)


Dit is een vlotte, spannende, psychologisch thriller geschreven door de hand van een auteur die ik zeker in de gaten ga houden. Het sanatorium is volgens mij het begin van een veelbelovende carrière in het thriller genre voor deze Sarah Pearse.


  • Auteur(s) : Sarah Pearse
  • Uitgeverij: Ambo|Anthos
  • ISBN : 9789026350917
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 416
  • Verschijningsdatum : augustus 2021

0 reacties:

Een reactie posten