Lore | Alexandra Bracken
 Lore - Alexandra Bracken (Blossom Books)


Van de #1 New York Times bestsellerauteur Alexandra Bracken komt een overweldigend, spannend verhaal over macht, lot, liefde en verlossing 


Elke zeven jaar is het tijd voor de Agon: een week waarin negen Griekse goden als straf voor een vroegere opstand een week lang als stervelingen op aarde moeten leven. Ze worden opgejaagd door de afstammelingen van oude helden, die allemaal staan te popelen om in die week een god te doden en zo hun goddelijke macht en onsterfelijkheid over te nemen. Er zijn nog maar een paar oorspronkelijke Griekse goden over, en de nieuwe Agon staat op het punt te beginnen. 


Lore Perseus zwoer om nooit meer aan een Agon mee te doen nadat haar hele familie was uitgemoord door een rivaliserende lijn. Jarenlang heeft ze elke gedachte aan wraak tegen de moordenaar, nu een god, weggedrukt. Maar als de volgende jacht losbarst in New York City, zoeken twee deelnemers haar op: Castor, een jeugdvriend van wie Lore dacht dat hij dood was, en Athene, een van de laatste oorspronkelijke goden, die nu ernstig gewond is. 


De godin biedt een alliantie aan tegen hun gezamenlijke vijand: als ze samenwerken, kunnen ze wraak nemen op de moordenaar van haar familie en de Agon voor altijd achter zich te laten. Maar Lores beslissing om zich weer bij de jacht aan te sluiten als afstammeling van Perseus, zal een dodelijke prijs hebben. Welke god en welke held zal ditmaal de Agon overleven?


Wanneer je de cover ziet kan je toch niet anders dan dit boek meteen kopen, mee naar huis nemen en zo snel mogelijk het verhaal induiken. Niet alleen zijn jasje is mooi maar de hardcover die eronder zit - goud of zilver - is ongelooflijk mooi. Een welverdiende pluim voor deze uitgeverij voor deze mooie edities.


Een boeiend, spannend en avontuurlijk mythologisch verhaal, dat was me beloofd en ik moet eerlijk bekennen dat ik toch een beetje teleurgesteld ben. Buiten hier en daar een vermelding van een naam is er niet echt zoveel mythologie om te ontdekken. 


@Booksandbellyrubs verwoorde het eigenlijk perfect: ‘Ik dacht echt iets over mythologie te gaan lezen en eigenlijk is het meer the hunger games concept, met hier en daar een cameo van een God in.’ En daar sluit ik mij bij aan, het is een goed boek maar ik had andere verwachtingen en hogere verwachtingen.


Na een langzame start moet ik wel zeggen dat ik helemaal in het boek zat omdat het, ondanks de vele personages, naamsveranderingen, tig gebeurtenissen, wel heel erg vlot leest. Het entertainment gehalte van dit boek ligt hoog. Als je met de juiste informatie en verwachtingen in dit boek stapt is dit een topboek.


Ben je nog niet zo bekend met mythologie dan is dit boek natuurlijk wel de ideale introductie. Winkel daar nog een spannend verhaal rond en je hebt een perfect boek.


  • Auteur(s) : Alexandra Bracken
  • Uitgeverij: Blossom Books
  • ISBN : 9789463493444
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Hardcover
  • Aantal pagina's : 476
  • Verschijningsdatum : februari 2022

0 reacties:

Een reactie posten