Atlas van vuurtorens aan het einde van de wereld | José Luis González Macías


 Atlas van vuurtorens aan het einde van de wereld - José Luis González Macías (Meulenhoff)


Een prachtige literaire en visuele reis langs de meest afgelegen en bijzondere vuurtorens op aarde. Een unieke verzameling van meer dan dertig waargebeurde verhalen over vuurtorens, met prachtige, kleurrijke illustraties, bouwtekeningen en zeekaarten.


Een blinde vuurtorenwachter in Rusland zorgt dat er licht schijnt op de poolcirkel. Een dapper meisje uit de Verenigde Staten zal voor altijd herinnerd worden om haar hulp bij verschillende schipbreuken. In Nieuw-Zeeland dreigt een klein vogeltje uit te sterven na de bouw van een vuurtoren en de komst van de nieuwe vuurtorenwachter en zijn kat. Op het zuidelijkste puntje van Argentinië spookt het. Een Britse excentriekeling bouwt een toren op open zee om er later te sterven. Twee bewakers verdwijnen op mysterieuze wijze uit een eenzame baai op Robbeneiland. Al deze verhalen voeren ons naar horizonten waar bijzondere figuren als Nelson Mandela, Edgar Allan Poe en Virginia Woolf elkaar ontmoeten en waar momenten van gekte en eenzaamheid, moed en geluk elkaar opvolgen.


Vuurtorens hebben iets mythisch over zich. Ze staan, statig en hoog, en stralen vele verhalen uit. Dat is wat ik zie als ik naar vuurtorens kijk, een toren vol verhalen en dankzij dit boek leer je 30 vuurtorens kennen met elk hun verhaal. Verhalen die trouwens enorm uiteenlopend zijn maar allemaal ongelooflijk interessant zijn. Begeleid met tekeningen die ook door de auteur gemaakt zijn, is dit boek niet alleen qua uiterlijk vertoon een parel om in je boekenkast te hebben en te lezen, ook inhoudelijk is dit echt puur genieten. Reis even mee met José Luis Gonzáles Marcías.In de pers:

  • ‘Dit boek staat vol mysterieuze verhalen die de lezer naar afgelegen plekken en andere tijden transporteren.’ El País
  • ‘Een boek dat je volledig onderdompelt in een dertigtal verhalen over uitzonderlijke vuurtorens, met schitterende illustraties, zeekaarten, bouwtekeningen en andere curiositeiten. Na het lezen van dit boek wil je het liefst zelf een tijdje in een vuurtoren wonen.’ National Geographic
  • ‘Een visueel aantrekkelijk boek, net zo geweldig als de verhalen over de vuurtorens die erin staan.’ La Razón

0 reacties:

Een reactie posten