Het gestolen kind | Diney Costeloe

 Het gestolen kind - Diney Costeloe (De Fontein)


Plymouth, 1941. Als het luchtalarm loeit, zoekt de familie Shawbrook hun toevlucht tot een overvolle schuilkelder, om daar tot de ontdekking te komen dat niemand kleine Freddie uit zijn ledikantje heeft gehaald. Terwijl de bommen al neerkomen, rent zijn moeder Vera terug om hem te halen... 

Maggie heeft sinds ze haar zoontje verloren is niets om voor te leven. Tot haar man op een ochtend thuiskomt met een jongetje in zijn armen, gevonden op straat na het bombardement van de vorige nacht. Maggie weet zeker dat dit haar kind is, dat op miraculeuze wijze zijn weg naar haar heeft teruggevonden…


Historische romans in een oorlogse setting, er is maar een auteur die elke keer weer weet te scoren met deze formule. Ook dit keer is Diney Costeloe er weer in geslaagd een mooi en aangrijpend boek te schrijven onder een setting van vallende bommen en oorlog.


De vele personage, die allemaal met elkaar verweven zijn, korte hoofdstukken, een vlotte schrijfstijl zijn maar enkele elementen die een boek van deze auteur zo herkenbaar maken. Angst, oorlog, leugens, verdriet, liefde,… vooral deze lijst aan emoties maken van dit boek weer een succes en een echt Costeloe boek.


Een verhaal dat je meteen raakt en een verhaal dat je een heel boek lang geboeid houdt en waar je moet verder lezen omdat je wil weten hoe dit mooie en aangrijpend verhaal afloopt. Beeldend geschreven zodat je mee schuilt in de kelder van het Plymouth, 1941.


Een boek van Diney Costeloe lezen is altijd een goed idee en Het gestolen kind zal je niet teleurstellen.


0 reacties:

Een reactie posten