De Ophelia-meisjes | Jane Healey


 De Ophelia-meisjes - Jane Healey (Cargo)


In de zomer van 1973 verblijft Ruth samen met haar vier beste vriendinnen een paar maanden in het landhuis van haar familie. De tieners zijn bezeten van de tragische vrouwen in de beroemde prerafaëlitische schilderijen. De zomer is lang en warm, en hun fantasieën worden langzaam maar zeker minder onschuldig.


Vierentwintig jaar later is Ruth getrouwd en heeft ze drie kinderen. Als haar vader overlijdt besluit het gezin om in het landhuis te gaan wonen. Op een dag komt Stuart, een oude vriend van Ruth, op bezoek en raakt haar zeventienjarige dochter Maeve betoverd door deze knappe fotograaf. Maeves kalverliefde heeft grote gevolgen, en het zal niet lang duren of de geheimen uit het verleden van haar moeder worden onthuld.


Met de Ophelia-meisjes las ik een roman waarvan ik helemaal begrijp wat de auteur hier probeert te doen, welk verhaal ze wil vertellen en welke emoties ze wil losmaken. Het is enkel echt teveel van het goede. Er gebeurd teveel om nog volledig geloofwaardig te zijn. Op deze manier een verhaal vertellen, zonder je lezers aan het oogrollen te krijgen, dat is moeilijk en de auteur slaagt er niet helemaal in.


Ik kan eigenlijk heel weinig over dit verhaal vertellen zonder spoilers te geven. Mondjesmaat laat de auteur je ontdekken wat er gebeurde in de zomer van 1973 wanneer de Ophelia-prijsjes genieten van de zon en het water. Tussendoor lees je in het heden hoe Maeve, de dochter van Ruth, en Ruth zelf zich doorheen het verleden en het heden ploeteren, kijkend naar de toekomst.


De auteur schrijft vlot en weet wat ze doet en het is zeer zeker een emotioneel en aangrijpend boek. Het raakt je en sommige situaties zijn herkenbaar, enkel had ik het graag iets minder thema’s weten te bevatten. 


  • Auteur(s) : Jane Healey
  • Uitgeverij: Cargo
  • ISBN : 9789403108216
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 416
  • Verschijningsdatum : februari 2022

0 reacties:

Een reactie posten