Genade | Sofie Sarenbrant

 Genade - Sofie Sarenbrant (LS Amsterdam)


Deze derde Emma Sköld-thriller van Sofie Sarenbrant gaat over machtsmisbruik, en hoe dat de kwetsbaarste personen in onze samenleving beïnvloedt.


Emma Sköld komt voor een weerzinwekkende vraag te staan: hoe ver ga je als rechercheur als je eigen leven op het spel staat? Tijdens een ontroerende herdenkingsdienst voor een jonge vrouw die onder verdachte omstandigheden om het leven is gekomen, zit iemand op de achterste rij die de aanwezigen nauwlettend in de gaten houdt. Iemand die er alles voor over heeft om ongezien te blijven – tegen elke prijs. Tegelijkertijd maakt een psychopathische seriemoordenaar slachtoffers onder de zwervers van Stockholm. De politie tast compleet in het duister, en de enige persoon die de moorden kan stoppen, moet er alles aan doen om ondergedoken te blijven. Iemand is eropuit om rechercheur Emma Sköld koste wat kost te vermoorden. En dat maakt het oplossen van deze zaak niet makkelijk...


Een nieuwe Emma Sköld, deel drie in de Nederlandse vertaling, deel vijf in de gehele serie rond deze rechercheur. Dit deel is van de drie - berouw, jaloezie, genade - zeer zeker mijn favoriete deel. Het deel waar alles het beste in elkaar past en alles klopt. Het verhaal, de personages, het plot,… en niet onbelangrijk als booknerd, de cover past weer perfect bij de rest. 


Het boek begint meteen met een echte mindfuck (excuse my language) ik had bijna een bericht naar de auteur gestuurd ‘wat doe je?’ maar gelukkig deed ik dat niet, werd alles snel duidelijk en kwam het hele verhaal in een stroomversnelling terecht en dat blijft het eigenlijk ook. Het hele boek lang weet je wat er staat te gebeuren, dat er iets moet gebeuren, en merk je dat de spanning intenser en intenser gaat worden.


Iets vertellen over dit verhaal is haast onmogelijk zonder spoilers te geven. Wat ik wel kan zeggen is dat een en ander eindelijk opgehelderd wordt en dat er antwoorden komen op vragen die ik al sinds Berouw had. Ook de personages geven weer wat meer van zichzelf prijs, wat me dan weer met nieuwe vragen opzadelde en ik dus asap het volgende boek in handen wil hebben.


Sofie Sarenbrant heeft een vlotte schrijfstijl waardoor ik dit boek op een dag heb uitgelezen. Ik was geboeid van begin tot einde en wil nu nog zoveel meer lezen over Emma Sköld, haar familie,… 


  • Auteur(s) : Sofie Sarenbrant
  • Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
  • ISBN : 9789024594764
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 336
  • Verschijningsdatum : januari 2022

0 reacties:

Een reactie posten