Obscuritas | David Lagercrantz


 Obscuritas - David Lagercrantz (Signatuur)


Eerste deel in een gloednieuwe en spannende misdaadserie over een opmerkelijk duo van bestsellerauteur David Lagercrantz.


Zomer 2003. In Hässelby, net buiten Stockholm, wordt het lichaam van een scheidsrechter gevonden. Giuseppe Costa, de vader van een van de spelers en een heethoofd, wordt voor de moord gearresteerd. Costa beweert echter dat hij onschuldig is en de hoofdinspecteur van de politie besluit om de hulp in te roepen van professor Hans Rekke, een befaamde expert in ondervragingstechnieken. Maar Rekke gedraagt zich vreemd en verwerpt zelfs het al gedane onderzoek. Costa wordt vrijgelaten en de politie blijft met lege handen achter. Alleen Micaela Vargas, een jonge agente, weigert om het hierbij te laten. Onder dramatische omstandigheden ontmoeten ze elkaar en ze besluiten, hoe verschillend ze ook zijn, de zaak samen op te lossen. Wat was de scheidsrechter voor man, een slachtoffer of een dader?


Een nieuw - en nu al favoriet - duo is opgestaan. Zowel Hans Renke als Micaela Vargas zijn ontzettend boeiende personages met heel wat issues en bagage. Ik werd ook gelijk van de eerste pagina’s dit verhaal ingezogen en kon het boek met moeite naast me neerleggen.


Het enige minpuntje van dit boek is dat, ondanks dat je meteen in het verhaal gezogen wordt, het wel pure focus is. De eerste hoofdstukken maakten al snel duidelijk dat dit geen makkelijke lees zou zijn en dat het soms wat moeilijk doorheen gaan was. 


Nu, dit boek gaat niet voor iedereen zijn. Waarom niet? Ondanks dat de hoofdpersonages meer dan boeiend zijn, het verhaal is vooral ‘zoekend’. Ik bedoeld daarmee dat het soms wat frustraties oproept omdat het toch allemaal wel ‘duidelijk’ lijkt. Het gezegde rond de pot draaien is misschien nog de beste vergelijking. 


Ik vond dat persoonlijk niet erg, de personages zijn zo complex, de achtergronden zo groots, de dialogen zo echt, dat het verhaal in zijn geheel me wel bleef boeien. Ik ben heel benieuwd benieuwd naar het volgende deel dat ik zeker en vast weer ga lezen.  


  • Auteur(s) : David Lagercrantz
  • Uitgeverij: Signatuur
  • ISBN : 9789056726782
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 392
  • Verschijningsdatum : november 2021

0 reacties:

Een reactie posten