Sneeuwwit | Samuel Bjørk

 Sneeuwwit - Samuel Bjørk (LS Amsterdam)


Holger Munch en Mia Krüger, de inspecteurs uit Samuel Bjørks wereldberoemde thrillerreeks, zijn terug. En deze keer gaan we terug in de tijd.


In Sneeuwwit, de ijzingwekkende prequel op de Munch & Krüger-bestsellerserie van Samuel Bjørk, vraagt Holger Munch de jonge Mia Krüger om voor hem te komen werken om een wel heel mysterieuze moordzaak op te lossen.


2001. In een buitenwijk van Oslo zijn twee elfjarige jongens vermoord. Naast de twee lichamen wordt een dode rode vos gevonden. De zaak lijkt op een andere onopgeloste zaak uit Zweden. Holger Munch is hoofd van een nieuwe onderzoekseenheid en heeft een team van de beste rechercheurs. Hij wordt gebeld door de politieacademie, ze hebben een buitengewoon getalenteerde studente die bij hun tests de hoogste scores haalde: Mia Krüger.


Munch toont de jonge Mia Krüger foto's van beide plaatsen delict en ze heeft maar een paar minuten nodig om dingen te zien waar zijn team niet eens aan heeft gedacht. Het begin van een samenwerking en van een de meest bloedstollende jachten op een seriemoordenaar ooit…


Wat een heerlijke thriller is dit. Een boek dat je meeneemt naar het begin. Of je dit boek dus leest als eerste boek van deze auteur of als vierde boek, het blijft een sterk verhaal om te lezen. (Is dit boek de sterkste van de vier, dat niet echt, maar het is zo een leuke aanvulling.)


Samuel Bjørk doet waar hij goed in is. Namelijk een sterk verhaal opbouwen, een vlot plot, je geboeid houden van begin tot einde en een spanningsboog die op en neer gaat. Ook lezen zijn boeken heel vlot, waardoor je eigenlijk vliegensvlug door het boek gaat.


Deze thriller is echt een fijne toevoeging aan de reeks rond Munch en Krüger. Ik vond het dan ook best bijzonder om te zien hoe alles tot stand kwam in verband met dit duo. Misschien, zoals eerder gezegd, niet super sterk maar wel een waardevol boek in de serie. Kom maar op met een volgend boek.


 • Auteur(s) : Samuel Bjork
 • Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
 • ISBN : 9789024597093
 • Taal : Nederlands
 • Uitvoering : Paperback
 • Aantal pagina's : 400
 • Verschijningsdatum : november 2021

1 opmerking:

 1. TINNERGE RYAL: GOLDEN ANCIENT ONLINE TERMS OF
  The teeth of titanium nitride gun coating TINNERGE RYAL: GOLDEN ANCIENT ONLINE TERMS OF GOLF. The teeth of TINNERGE RYAL: GOLDEN sia titanium ANCIENT ONLINE TERMS OF GOLF. The teeth titanium bar of TINNERGE RYAL: GOLDEN ANCIENT ONLINE TERMS titanium hip OF titanium body armor GOLF.

  BeantwoordenVerwijderen