Tall Bones | Anna Bailey


 Tall Bones - Anna Bailey (Meridiaan Boeken)


Wanneer de zeventienjarige Emma haar beste vriendin Abigail achterlaat op een feestje in het bos, gelooft ze, net als de meeste meisjes van haar leeftijd, dat hun leven nog maar net begonnen is. Er zal die nacht veel gebeuren, maar Emma zal haar vriendin nooit meer terugzien. Abi’s verdwijning trekt scheuren in de façade van Whistling Ridge, met zijn verborgen geschiedenis van langdurige rancune en ressentiment. Het gezin waarin Abi opgroeit, werpt ook de nodige vragen op: over Noah, de oudste broer, verraden door Abi; over Jude, haar voorbeeldige, jongere broer die zijn littekens verbergt; over hun moeder Dolly en hun vader Samuel – beiden onder de invloed van een dominee die hel en verdoemenis preekt en Whistling Ridge in zijn greep houdt. En dan is er nog Rat, de buitenstaander, die de inwoners evenzeer verwart als opwindt. In dit kruitvat vol woede kan van alles gebeuren en daar is maar één vonkje voor nodig.


Las ik met Tall Bones net een boek dat in mijn top 10 favoriete boeken gaat komen? Jazeker. Wauw. Wat. Een. Boek. Meridiaan boeken koos het perfect boek om uit te geven in genre thriller. Al is dit boek zoveel meer. Het is thriller, het is roman, het is literatuur. 


Anna Bailey weet met haar schrijfstijl een boek neer te pennen waar het daglicht pijnlijk is en vele geheimen het daglicht zelfs niet aanschouwen. Een vlotte pen met een ijzersterk verhaal waar een constante dreiging loert waardoor je steeds over je schouder wil gaan kijken.


Een verhaal met personages en gebeurtenissen waarbij je denkt dit kan toch onmogelijk allemaal gebeuren in een dorpje en toch is het meer dan geloofwaardig. Ik twijfelde geen seconde aan het verhaal, de geheimen, de motieven, de karakters van de personages,… alles klopt. 


Een boek dat zijn verwachtingen helemaal waar maakt. Een boek met weer een ongelooflijk mooie cover. Een boek met het hoge niveau dat je bij deze uitgeverij kan verwachten. Lees dit boek! 


  • Auteur(s) : Anna Bailey
  • Uitgeverij: Meridiaan Uitgevers
  • ISBN : 9789493169616
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 452
  • Verschijningsdatum : januari 2022

0 reacties:

Een reactie posten