Een tuin vol geheimen - Kelly doust

Een tuin vol geheimen - Kelly Doust (Harpercollins)

Een vervallen landhuis, een ruziënde familie en vijf generaties sterke vrouwen
Als haar modemerk failliet gaat, ziet ontwerpster Sylvie Dearlove zich gedwongen van het hippe New York terug te verhuizen naar haar familielandhuis in Engeland. Het huis van dit oude, adellijke geslacht is vervallen en ook met haar excentrieke overgrootmoeder gaat het niet goed. De familie heeft besloten het landhuis en de bijbehorende tuin op te knappen om het te kunnen verkopen. Wanneer haar ouders Sylvie vragen de zolder op te ruimen, stuit ze op twee familiegeheimen die haar verleden, heden en toekomst op zijn kop zetten.
Het verhaal van de Dearloves strekt zich uit vanaf de tijd van koning Edward via de Tweede Wereldoorlog naar het hedendaagse Londen. Vijf sterke vrouwen tonen de verwoestende werking van geheimen en de kracht van familiebanden.

“Hoe kon ze in vredesnaam ooit nog iemand onder ogen komen, na alles wat er was gebeurd?”

Het verhaal komt wat traag op tempo en ook een merknaam wordt in het begin niet geschuwd, zo dat waren dan de enige “negatieve” punten over deze roman, moving on.

“Sylvie legde zich erbij neer dat dit een avond zou worden van achter Penny aan hobbelen, van hot naar her, meegesleurd in haar krankzinnige vortex.”

Het personage Sylvie had me in het begin nog niet echt mee zal ik zeggen, ik had eerder een “komaan meid, stop dat zelfmedelijden even.”-gevoel maar naar het einde van het boek ben ik helemaal fan van haar, net zoals van Gigi, Wendy, Victoria en Tabs. 

‘Zo echt vrouwelijk, zo sterk op het gebied van vertelstem en verhaal. Een tuin vol geheimen mag je niet missen.’ – Better Reading

Het fijne aan dit boek is dat de verhaallijn springt van heden naar verleden en we het uit verschillende perspectieven kunnen lezen. Zo komen Lizzie en Victoria aan bod maar kom je ook details te weten via krantenartikels, briefwisseling, dagboeken enz. Erg leuk gedaan en het maakt dat je echt het verhaal wordt ingezogen. 

Een betoverende en subliem vertelde roman.’ – Sky News

Dit is gewoonweg zo een opzettend mooi boek dat je bladzijde na bladzijde dieper en dieper meeneemt in de geheimen van de familie Dearlove met een zalig “cliché” einde dat niet perfecter had kunnen zijn.
Deze“Een tuin vol geheimen”is absoluut ⭐️⭐️⭐️(⭐️)-waard. 

0 reacties:

Een reactie posten