De stilte van de witte stad - Eva García Sáenz de Urturi

De stilte van de witte stad - Eva García Sáenz de Urturi (Standaard uitgeverij.)

Tasio Ortiz de Zárate is een briljante archeoloog die twintig jaar geleden werd veroordeeld voor een reeks bizarre moorden in het rustige stadje Vitoria. Hij staat op het punt voor het eerst de gevangenis te verlaten, als de misdaden weer beginnen: in de kathedraal van Vitoria wordt een jong stelletje gevonden: naakt en om het leven gekomen door bijensteken in hun keel. Niet veel later wordt in de Casa del Cordón, een bekend middeleeuws gebouw in de stad, een ander koppel vermoord. De jonge inspecteur en profiler Unai López de Ayala – beter bekend als Kraken – wil niets liever dan meer moorden voorkomen, maar een recente tragedie in zijn eigen leven maakt het hem moeilijk om deze zaak te behandelen als alle andere. Zijn onorthodoxe werkmethode wekt bovendien ergernis bij zijn baas. De tijd begint te dringen en de dreiging wordt alsmaar sterker: wie volgt?

Ik moest er even inkomen, dit kwam voornamelijk door alle namen van straten, personages enz maar eens dit voorbij liep ik met Kraken mee door alle straten en steegjes met mijn ogen dicht.

‘Zo levensecht geschreven dat het lijkt of je erbij bent.’ – El periódico de Catalunya

Het verhaal van Kraken, zijn persoonlijk verhaal dat geleidelijk aan word prijsgegeven in het boek is erg aangrijpend en pas wanneer je zijn volledig verleden kent snap je ook helemaal zijn karakter, zijn manier van doen en kan je niet anders dan hopeloos verliefd worden op hem. 

Ook de andere personages leer je snel beter kennen door telkens wat informatie over hun verleden, het verhaal heeft ook een erg verrassend plot ivm die personages. Dankzij de auteur haar manier van schrijven en hoe ze het verhaal heeft uitgewerkt komt dit echter pas naar het einde toe uit wat toch niet makkelijk is. Een dikke pluim dus om mij als lezer tot de laatste pagina geboeid te houden. 

Het verhaal is qua genre het best te vergelijken met de Robert Langdon-reeks van Dan Brown. Ook hier is het een heuse zoektocht, een puzzel, een race tegen de tijd, een tocht door het verleden dat lijkt in te blenden met het heden, uitermate spannend met een vleugje romantiek en vriendschap. 

‘Als je wilt genieten én lijden – genieten omdat het zo spannend is en lijden omdat je niet nóg sneller kunt lezen – dan is De Stilte van de witte stad je boek.’ – Qué Leer

Ik ben helemaal fan van dit boek en van het personage Kraken en ik kijk ontzettend hard uit naar de volgende boeken van deze auteur. Die mogen zeker niet in mijn boekenkast ontbreken. Op 12-11-2019 komt“De riten van het water” uit! 

“De stilte van de witte stad”is een ⭐️⭐️⭐️⭐️-waard, het is een spannend up-tempo verhaal dat je meeneemt door een wervelwind aan herinneringen, spanning en je laat uitkijken naar nog meer. 

0 reacties:

Een reactie posten