Beste mevr. Bird - AJ Pearce

Beste Mevr. Bird - AJ Pearce (uitgeverij Mozaïek)

"Beste mw. Bird' van AJ Pearce is een onweerstaanbare debuutroman over de kracht van vriendschap ten tijde van de Tweede Wereldoorlog in Londen.

Emmy reageert op een advertentie waarmee haar droomcarrière als oorlogscorrespondente in vervulling zal gaan. Denkt ze. Ze blijkt brieven te moeten beantwoorden voor een damesblad. Ongepaste brieven horen in de vuilnisbak, aldus haar baas, mevrouw Bird. Maar als Emmy de soms wanhopige smeekbeden leest, besluit ze deze lezeressen in het geheim terug te schrijven. Dit boek is een ode aan de kracht van vriendschap, de vriendelijkheid van onbekenden en de moed van gewone mensen in buitengewone tijden.

AJ Pearce komt uit Hampshire, Engeland, en is historicus. De vertaalrechten van haar debuutroman "Beste mevr. Bird' zijn aan dertien landen verkocht.

Eerst en vooral een ontzettend dikke dankuwel voor deze drukproef.
Ik heb hem eenmaal in handen overal mee naartoe gesleurd.

Dit boek gaat over Emmy, Emmeline, die in tijden van oorlog weet wat ze wil, ergens anders uitkomt, niet meer weet wat ze wil, de kluts kwijt is en alles weer op een rijtje probeert te krijgen.

Het boek speelt zich af in Londen tijden
WOll en waar elke nacht bommen vallen, daar komen ook tranen die zowel van geluk als intens verdriet zijn.

“Geestig, ontroerend en hartverwarmend” - John boyne (auteur van “de jongen in de gestreepte pyjama.) 

Vriendschappen worden op de proef gesteld, verwondingen, dood en dan dat tikje optimisme allemaal verteld met humor. De auteur neemt je ook echt mee door de straten van Londen tijdens bombardementen, de plaats en taak van vrouwen tijdens de oorlog en laat je kennismaken met een groep leuke personages.

Ik hou zo van dit boek! Oorlog, verdriet, angst, werk, je plek vinden in dat alles, liefde, dood,... dit boek heeft het echt allemaal en ik had toch wel een paar tranen gedurende deze vlotte lees, 1 voor al het verdriet en 1 voor al dat moois. Een roman die iedereen moet lezen!!

“Een heerlijk boek.” - Publishers weekly

John boyne had het eigenlijk niet beter kunnen samenvatten en ik zal deze “Beste Mevr. Bird” zeker nog herlezen!
Een warme humoristische ⭐️⭐️⭐️⭐️-waard. 

“Als ik íets het allerliefste wilde - behalve natuurlijk dat de oorlog afgelopen zou zijn en dat Hitler liefst op zeer onverkwikkelijke wijze aan zijn einde zou komen - was je journaliste worden.”0 reacties:

Een reactie posten