Een kleine verrassing - Hendrik groen

Een kleine verrassing - Hendrik Groen (uitgeverij Meulenhoff)

Hendrik Groen en Evert Duiker, trouwe vrienden in voor- en tegenspoed, zijn de zeventig ruim gepasseerd en het leven is in kalm vaarwater terechtgekomen. Elke week bezoeken ze elkaar, spelen een potje schaak, drinken een borrel en eten een hapje. Onderwijl nemen ze het leven door.

Maar op zekere dag wordt de rust ruw verstoord als Evert bij Hendrik aankomt met als verrassing een onverwachte kleine gast. In een vlaag van verstandsverbijstering is hij aan de wandel gegaan met een éven onbeheerd achtergelaten kinderwagen met baby. Goeie grap, dacht Evert, maar Hendrik denkt daar anders over: die vindt het ongelooflijk stom.

Als babysitter doen de vrienden het heel aardig, terwijl ze zinnen op een manier om het kleintje zo snel mogelijk weer ongezien bij de ouders terug te brengen. Maar het blijkt nog helemaal niet zo eenvoudig om van het ongewilde pleegouderschap af te komen.

Hendrik Groen is de winnaar van de NS Publieksprijs 2016 én 2018.

"Geestig, tragisch en soms aangrijpend.' Het Parool.

Laat ik maar gewoon beginnen met te zeggen dat ik Hendrik pas later heb ontdekt en hem volledig in mijn hart heb gesloten dus mijn ‘view’ wat bevooroordeeld kan zijn over dit boek. 

De tv-serie Het geheime dagboek van Hendrik Groen, met Kees Hulst en André van Duin, trok wekelijks ruim twee miljoen kijkers.

"In rake bewoordingen fileert hij het bestaan in een verzorgingshuis. Gerieflijk en hilarisch tegelijk.' **** Leeuwarder Courant.

Ik las mijn eerste boek van Hendrik nog niet zo lang geleden omdat ik de boeken telkens voorbij zag flitsen op instagram en ik eindelijk wou weten ‘what the fuzz was all about.”
De covers van de boeken zijn natuurlijk ook altijd wel heel erg leuk en geestig dus qua aantrekkingskracht naar de lezer toe om ze te lezen zit het wel goed.

"Het zou mij verbazen als "Hendrik Groen' niet ooit in de Canon des Vaderlands terechtkomt. Of tenminste op doktersrecept verkrijgbaar wordt.' Trouw.

Van al de boeken vind ik deze dan het minste, het is natuurlijk geen dagboek dus niet echt te vergelijken en ook al leest het echt ontzettend vlot, deze kon mij niet zo hard bekoren als de andere. Natuurlijk heb ik wel weer enorm hard genoten van Hendrik en Evert hun dynamiek, zalig duo.

"Zolang er leven is is voor iedereen. Op elke dag wordt weer even geniaal gereflecteerd. Actualiteit, humor en de zwaarte van het leven komen in perfecte balans aan de orde.' **** Boekenkrant.

Ik geef deze “een kleine verrassing” een 3,5/5 dat is deze relaxte lees echt wel waard als je net zoals ik zo op Hendrik gesteld bent.

"Groen brengt ons een langzaam ouderenbestaan dat het waard is te leven. Dat wijsheid, humor en levenslust biedt. Hij maakt ons allemaal iets minder bang om oud te worden.' Nederlands Dagblad


0 reacties:

Een reactie posten